ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΟΝΚΑΣΕ

Έδεσμα με γλυκιά νοστιμιά παρασκευασμένο με ψητές ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης.
Ο συνδυασμός αυτών των δύο κηπευτικών μας δίνει ένα μείγμα για πολλές, πολλές συνταγές.
Δεν προσθέτουμε πολλά μυρωδικά κατά την παρασκευή του για να έχουμε περισσότερες επιλογές αρωμάτων όταν μαγειρεύουμε τα φαγητά μας.
Απλώστε το σε κρίθινο παξιμάδι και απολαύστε το ως έναν ξεχωριστό ντάκο.

          Υλικά για ένα μεγάλο ταψί:
  • 6 Μεγάλες ντομάτες με πολύ σάρκα και λίγο ζουμί
  • 6 Μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 – 4 Σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο τόσο, όσο
  • 1 Κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι & πιπέρι
          Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους.
  • Τους σπόρους που αφαιρέσαμε με το αμνιακό τους κι τυχόν υπολείμματα ντομάτας μπορούμε να τα σουρώσουμε και να προσθέσουμε το ζουμί τους στο ταψί με τις ντομάτες.
  • Τις τοποθετούμε στο ταψί, τις ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψήνουμε τις ντομάτες στους 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαραθούν.
  • Όταν ψηθούν βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Αφαιρούμε με τα δάκτυλα τις φλούδες και το κοτσάνι.
  • Τις κόβουμε σε κύβους με ένα μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
  • Βάζουμε τους κύβους της ντομάτας σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο σκεύος και αδειάζουμε μέσα το ζουμί που έχει αποστραγγιστεί κατά το ψήσιμο με το ελαιόλαδο που υπάρχει στο ταψί. 
  • Τοποθετούμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε ένα ταψί, τις ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, προσθέτουμε στο ταψί και τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να καψαλιστεί λίγο η φλούδα τους.
  • Όταν κρυώσουν Ξεφλουδίζουμε τις ψημένες πιπεριές με τα δάκτυλα και αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες.
  • Σε ένα ξύλο κοπής και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τις κόβουμε σε κύβους.
  • Τις τοποθετούμε στο ίδιο γυάλινο αποστειρωμένο βάζο με τους κύβους της ντομάτας.
  • Προσθέτουμε το ξύδι μπαλσάμικο και το ζουμί που αποστραγγίστηκε κατά το ψήσιμο μαζί με το το ελαιόλαδο του ταψιού.
  • Αναμειγνύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά με ένα κουτάλι για την ομογενοποίηση.
  • Αποθηκεύουμε το βάζο στον θάλαμο συντήρησης του ψυγείου
  • Το μείγμα αυτό είναι ιδανικό για συνταγές με κοκκινιστά, ζυμαρικά ή ακόμη και για άλειμμα σε μία φέτα ψωμιού ή παξιμαδιού.
                 Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις