ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ


              Υλικά:
  • 1 Στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 Πατάτα (γαλλική κατά προτίμηση) κομμένη σε κύβους
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι μαϊντανό ξερό
  • 1 Κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  •  Αλάτι & πιπέρι
  •  Λαδάκι 4 κουταλιές της σούπας
  • Λεμόνι (ή αυγολέμονο)


              Εκτέλεση:
  •  Σκεπάζουμε τα υλικά της σούπας στην κατσαρόλα με νερό ώσπου να τα καλύψει και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα.
  • 5 λεπτά πριν από το πέρας του βρασμού ρίχνουμε στη σούπα τον χυμό από 1/2 λεμόνι (παραλείπουμε αυτό το βήμα σε περίπτωση που θα αυγοκόψουμε τη σούπα).

Κοτόσουπα με πατάτες

Ρόφημα από ζωμό κοτόπουλου

            Tips:
  • Στο τέλος του μαγειρέματος και εφόσον η σούπα είναι καυτή αυγοκόβουμε το φαγητό μας, δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο πως γίνεται το σωστό αυγολέμονο 
  • https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/02/blog-post_43.html
  •  Περιχύνουμε την καυτή σούπα με το αυγολέμονο ανακατεύοντάς το με την κουτάλα για να απλωθεί σε όλο το φαγητό και να πήξει.
  • Για πιο συμπυκνωμένο ζωμό σε κοτόσουπα που δεν την έχουμε αυγοκόψει λιώνουμε 1 ή 2 κομμάτια πατάτας και τις διαλύουμε στη σούπα μας, ακολούθως προσθέτουμε το ζουμί από το στυμμένο λεμόνι και βράζουμε για 2 έως 3 λεπτά τα φαγητό.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πατάτα με μισό ποτήρι ρύζι για την προσθήκη αυγολέμονου.
               Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις