ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘIΝΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ


Η σκορδαλιά με κριθαρένιο παξιμάδι έχει εξαιρετική γεύση και άρωμα.
          Υλικά:
  • 9 Κρίθινα παξιμαδάκια (τόσα έβαλα, αλλά εσείς μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα)
  • 2 Κουταλιές ξύδι (δοκιμάζοντας την σκορδαλιά κατά την παρασκευή της, προσθέτουμε περισσότερο κατ' επιλογή)
  • 2 Σκελίδες σκόρδου τριμμένες (δοκιμάζοντας την σκορδαλιά κατά την παρασκευή της προσθέτουμε περισσότερες σκελίδες κατ' επιλογή)
  • 2 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • Νερό, φίλτρου ή εμφιαλωμένο όσο πάρει, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αλάτι

           Εκτέλεση:
  • Σκεπάζουμε τα παξιμαδάκια με νερό για να φουσκώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το νερό και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
  • Εκκινούμε το μπλέντερ και τα αναδεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος σφικτός χυλός.
  • Αραιώνουμε την πυκνότητα του χυλού κατ΄επιλογή με λίγο νερό, μόνο εάν κρίνουμε ότι ο χυλός είναι πολύ πηκτός.
  • Προσθέτουμε τις σκελίδες του τριμμένου σκόρδου, 2 κουταλιές ξύδι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι αλάτι.
  • Συνεχίζουμε την ανάδευση του χυλού για την ομογενοποίηση των υλικών.
  • Σταματάμε την λειτουργία του μπλέντερ και δοκιμάζουμε λίγο από τον χυλό.
  • Αν δεν είναι γευστικός προσθέτουμε λίγο ξύδι και λίγο αλάτι.
  • Θα βάλουμε επιπλέον τριμμένο σκόρδο αν θέλουμε την σκορδαλιά μας πιο καυτερή.
  • Με αυτή την τεχνική συνεχίζουμε την ανάδευση της σκορδαλιάς προσθέτοντας τα κατ' αναλογία υλικά της συνταγής μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα.
  • Την ίδια μέθοδο παρασκευής ακολουθούμε και στις σκορδαλιές με πατάτα ή ψωμί.
  • Σε αυτές τις συνταγές δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δόσεις των υλικών, η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από τις επιθυμητές γεύσεις.
  • Δοκιμάζοντας την σκορδαλιά θα κρίνουμε πιο υλικό χρειάζεται επιπλέον.
  • Όταν ολοκληρώσουμε την παρασκευή της, την αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο μπολ εντός ψυγείου.
  • Όσο περισσότερο χρόνο παραμένει η σκορδαλιά μας στο ψυγείο, τόσο δένουν τα αρώματα των υλικών και το ορεκτικό μας σιτεύει και γίνεται νοστιμότερο.
  • Την επομένη ημέρα η σκορδαλιά θα είναι σαφώς γευστικότερη.
           Tips:
  • Μπορούμε κατά την ανάδευση των υλικών στο μπλέντερ να προσθέσουμε 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.
  • Το άρωμά του θα δέσει αρμονικά με τα αρώματα των υπολοίπων υλικών και εκτός αυτού η σκορδαλιά μας θα γίνει εύπεπτη.
  • Αποφεύγουμε να προσθέτουμε πολύ λάδι στο μείγμα μας γιατί στο τέλος θα έχουμε ένα ορεκτικό βαρύ για το στομάχι και δύσπεπτο.
  • Για ελαφρύτερη σκορδαλιά αφαιρούμε το φύτρο από τις σκελίδες των σκόρδων και μετά να τα τρίβουμε.
  • Αν σας άρεσε η συνταγή της σκορδαλιάς, πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο και δείτε την παρασκευή ταραμοσαλάτας με κρίθινο παξιμάδι!!!
  • Ταραμοσαλάτα κριθαρένια
            Vasileios 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις