ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΓΙΟΥΒΑΡΛΆΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΆ ΜΕ ΛΑΖΑΝΆΚΙ

♨ Νόστιμο και εύκολο φαγητό 
           Υλικά για τα γιουβαρλάκια:
  • 400 Γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, σπαλομίτα
  • 2/3 του φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα πλυμένο και μουλιασμένο
  • Μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μισό κουταλάκι δυόσμο ξηρό
  • 1 Αυγό (το ασπράδι του μόνο, κατ' επιλογή)
  • 1 Κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα)
  • Αλάτι & πιπέρι
           Υλικά για τη σάλτσα:
  • 1 Ντομάτα καθαρισμένη από τους σπόρους της και κομμένη σε κύβους
  • 2 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα τέσσερα
  • 1 Μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 Καρότο μικρό κομμένο σε καρέ
  • Μία πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε τρεις λωρίδες, χωρίς τους σπόρους της
  • Μία τσιμπιά κύμινο
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού ξύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 Φύλο δάφνης
  • 4 Σπόρους μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι: τόσο, όσο
  • 3 Κουταλιές της σούπας λάδι γι το σοτάρισμα
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
           Εκτέλεση Για τα γιουβαρλάκια:
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του κιμά για την ομογενοποίηση
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 15 λεπτά για να δέσει.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες
           Προετοιμασία υλικών για τη σάλτσα και το μαγείρεμα:
  • Σοτάρουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο με λίγο αλάτι, χωρίς να τσιγαριστούν.
  • Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και τα βράζουμε 3 λεπτά για την ομογενοποίηση, προσθέτοντας το ξύδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  • Στο τέλος ακουμπάμε τις μπαλίτσες του κιμά προσεκτικά επάνω στο μείγμα της σάλτσας.
  • Ρίχνουμε και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Σκεπάζουμε το φαγητό με νερό προσέχοντας να μην πέσει επάνω στις μπάλες του κιμά.
  • Ανάβουμε την εστία της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε το φαγητό για 50-60 λεπτά (μέχρι να εξατμιστεί το νερό του φαγητού και να μείνει η σάλτσα).
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο νεράκι.
  • 10 λεπτά πριν την λήξη του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  • Αφήνουμε την κατσαρόλα με το φαγητό εκτός εστίας για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε
           Tips:
  • Βράζουμε ζυμαρικά και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε τα έτοιμα ζυμαρικά στο πιάτο με λίγο σκληρό τυρί.
  • Δείτε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο πως αποφεύγουμε το ράγισμα στα γιουβαρλάκια κατά το μαγείρεμα: https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2018/10/blog-post_24.html
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις