ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Φιλετάκια γαλοπούλας μαριναρισμένα


           Υλικά:
  • Φιλέτα από μπουτάκια γαλοπούλας χωρίς το δέρμα (τόσα, όσα για ένα ταψί)
  • Ντοματίνια (10 περίπου) τρυπημένα με ένα πιρούνι
  • Σκελίδες σκόρδου (6 - 8)
  • Πιπεριά κέρατο κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
           Για την μαρινάδα:\
  • 4 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Τον χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα (για λιγότερες θερμίδες χρησιμοποιούμε μουστάρδα σε σκόνη)
  • Μισό κουταλάκι ρίγανη
  • Μισό κουταλάκι πιπερόριζα (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι (τόσο, όσο)
            Εκτέλεση συνταγής:
  • Αναμειγνύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας για την ομογενοποίηση
  • Προσθέτουμε στην μαρινάδα τα φιλέτα γαλοπούλας και τα ανακατεύουμε για να εμποτιστούν καλά.
  • Αφήνουμε τα φιλέτα στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.
  • Ακολούθως τα στρώνουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας ενδιάμεσα τα ντοματίνια, τα κομμάτια της πιπεριάς, και τις σκελίδες του σκόρδου.
  • Περιχύνουμε επάνω στα φιλέτα την μαρινάδα που υπάρχει στο κατσαρολάκι.
  • Ψήνουμε το φαγητό στους 160 βαθμούς Κελσίου τοποθετώντας την σχάρα με το ταψί στις κάτω ράγες του φούρνου.
  • Μετά από 40 λεπτά γυρίζουμε τα φιλέτα της γαλοπούλας για να ψηθούν και οι κάτω πλευρές.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 περίπου λεπτά προσέχοντας να μην ξεραθούν οι επιφάνειες των φιλέτων.
             Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις