ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΞΥΛΙΝΗΣ ΚΟΥΤΑΛΑΣ


Τα ξύλινα κουζινικά σκεύη απορροφούν το λίπος, τις μυρωδιές των φαγητών και το λάδι του φαγητού κατά το μαγείρεμα.
Κατά το πλύσιμο με σαπούνι πιάτων επίσης χρειάζεται να ξεπλένουμε καλά τις ξύλινες κουτάλες γιατί μέρος του σαπουνιού απορροφάται από το ξύλο.
Μία καλή λύση για βαθύτερο και βιολογικό καθαρισμό είναι να εμβαπτίζουμε κατά χρονικά διαστήματα τις ξύλινες κουτάλες μαγειρέματος σε καυτό νερό για 5 - 10 λεπτά ούτως ώστε τα απορροφημένα από το ξύλο λίπη να διαλύονται στο καυτό νερό.
Μετά το μαγείρεμα ξεπλένουμε την ξύλινη κουτάλα από τα υπολείμματα φαγητού που έχουν κολλήσει στο ξύλο και την αφήνουμε σε καυτό νερό για να διαλυθούν καλά στο νερό. Αν την αφήσουμε πολλή ώρα άπλυτη τα φαγητά θα ξεραθούν και θα κολλήσουν στους πόρους του ξύλου
Την ίδια διαδικασία μπορούμε να κάνουμε και μετά την αγορά μίας καινούργιας ξύλινης κουτάλας προ της χρήσης της στην κουζίνα για να καθαριστεί από σκόνες, καυσαέρια και ότι άλλο ξένο σώμα έχει κολλήσει επάνω στο ξύλο της.
Αυτή η μέθοδος καθαρισμού εφαρμόζετε σε ξύλινες κουτάλες και σε καμία περίπτωση σε άλλου είδους αντικείμενα της κουζίνας παρά μόνον από τα ξύλινα κουζινικά σκεύη.

Όπως δείχνει το βίντεο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις