ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ, ΓΙΑΧΝΙ

Φαγητό πλούσιο σε νοστιμιά και χορταστικό

Υλικά:
  • 1 Φλυτζάνι ρύζι νυχάκι (ή ότι είδους ρύζι επιθυμείτε εσείς)
  • 1 Πατάτα μέτρια κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 5 Ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτούς κύβους
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Κρεμμύδι περασμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 2 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα τρία
  • Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
  • Μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 2 Κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα + 2 για τις πατάτες
  • 4 Κουταλιές ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί φυτικής ή ζωικής προέλευσης
  • Γιαούρτι στραγγιστό 2% για το σερβίρισμα, κατ' επιλογή
Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα σε μέτρια θερμοκρασία για 6 περίπου λεπτά. 
  • Σβήνουμε στο τέλος με το κρασί (προσοχή γιατί πολλές φορές δημιουργείται φλόγα από το αλκοόλ. Αν δεν το έχουμε ξανακάνει δεν προσθέτουμε το κρασί κατά το σοτάρισμα για λόγους ασφαλείας).
  • Όταν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα προσθέτουμε τα ντοματίνια (ή την ψιλοκομμένη ντομάτα), το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός της ντομάτας.
  • Σοτάρουμε σε ένα άλλο σκεύος και τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα ξανθό.
  • Ακολούθως προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα όλα υλικά μαζί με 2 κούπες νερό.
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά το φαγητό για 30  λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσει το ρύζι, ανακατεύοντάς το με μία κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί  το νερό.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό με γιαούρτι και μία σαλάτα.
  • 1 Κρασοπότηρο λευκό κρασί θα «έδενε» με τις γεύσεις του φαγητού μας.
             Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις