ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Χρωματισμός ρυζιού και ζυμαρικών


🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🍃 🍂 🌿 🌾 

Δύο συνήθη μαγειρικά υλικά για τον χρωματισμό του ρυζιού και των ζυμαρικών είναι:
        
        Τα πιο συνηθισμένα
  • Ο κρόκος Κοζάνης  safran) και ο κουρκουμάς.
  • Γευστικά είναι και τα δύο ουδέτερα οπότε δεν θα επηρεάσουν την γεύση του φαγητού μας.
  • Ο κρόκος έχει ένα διακριτικό άρωμα που ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα στις συνταγές μας.
  1.    2-3 ίνες κρόκου διαλυμένες σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μέσα σε μισό λεπτό θα μας δώσουν ένα κιτρινοκόκκινο χρώμα που μπορούμε να το προσθέσουμε κατά τον βρασμό του ρυζιού ή των ζυμαρικών μας, εφόσον πρώτα το σουρώσουμε για να μην πέσουν στο φαγητό και οι ίνες του κρόκου.
  2.    Μία μικρή ποσότητα κουρκουμά, (στη  μύτη ενός μικρού κουταλιού) όταν την προσθέσουμε κατά το βράσιμο του ρυζιού ή των ζυμαρικών, το φαγητό θα πάρει ένα ελαφρύ κιτρινοκόκκινο χρώμα.

  • Προσέχουμε να μην υπερβούμε τις προαναφερθείσες ποσότητες γιατί οι χρωστικές ουσίες και των δύο αυτών βοτάνων είναι πολύ ισχυρέςΠειραματιστείτε αρχικά με αυτές τις αναλογίες και συνεχίστε κατά το δοκούν.
  • Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις χρωστικές ουσίες (κατ΄επιλογήν) και σε συνταγές ζαχαροπλαστικής.
  • Σημαντικό είναι ότι, αυτά τα δύο βάμματα είναι φυσικά προϊόντα και περιέχουν ωφέλιμα συστατικά για τον οργανισμό μας.
  • Εν συγκρίσει με άλλα μπαχαρικά που δίνουν χρώμα στα φαγητά, τα 2 συγκεκριμένα δεν δημιουργούν προβλήματα σε ανθρώπους που ίσως έχουν κάποια ευαισθησία στον οργανισμό τους, γαστεντερικό κ.λ.π.
        Κάρυ και πάπρικα
  • Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ως χρωστική ουσία το κάρυ (καυτερό ή ουδέτερο) αλλά θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα του φαγητού με το έντονο άρωμά του. Δεν συνιστάται σε ανθρώπους με ευάισθητο στομάχι και έντερο.
  • Μικρή ποσότητα πάπρικας χρωματίζει τα φαγητά μας με μία κοκκινίζουσα απόχρωση.
Vasileios tips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις