ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΈΝΟ ΦΑΓΚΡΙ ΣΕ ΡΟΛΆ

Φιλεταρισμένο φαγκρί με γέμιση αρωματικών από τον κήπο.
Πολύ εύκολη εντυπωσιακή, ανέξοδη και με λίγες θερμίδες συνταγή.

Υλικά Για την γέμιση:
  • Δυόμιση φέτες ψωμί χτεσινό ή μισή κούπα πλιγούρι βρασμένο
  • 1 Κούπα φυλλαράκια μαϊντανού
  • 2 Φύλλα από κρεμμυδάκι φρέσκο.
  • 1 Κουταλάκι σέλινο ξηρό
  • 1 Κουταλάκι ξηρό σκόρδο σε σκόνη
  • Μισό κουταλάκι πιπερόριζα ξηρή σε σκόνη
  • 1 Κουταλιά μίγματος μπαχαρικών για ψάρι
  • Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την ομογενοποίηση.
Υλικά για το μείγμα λαδιού:
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλάκι μίγματος μπαχαρικών για ψάρι
  • Μισό κουταλάκι πιπερόριζα ξηρή σε σκόνη
  • 1 Κουταλάκι ξηρό σκόρδο σε σκόνη
  • 1 Κουταλάκι ξηρό μαϊντανό
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αναδεύουμε όλα τα υλικά για την ομογενοποίηση.
Εκτέλεση και τύλιγμα:
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο μαγειρικής τα φιλέτα με το μείγμα του λαδιού.
  • Σκεπάζουμε την επιφάνεια των φιλέτων με μείγμα από την γέμιση.
  • Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο ξεκινώντας από την ουρά του.
  • Τα κεντούμε με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν.
  • Τοποθετούμε τα ρολά των φιλέτων σε ένα ταψάκι καλυμμένο με μία λαδόκολλα. 
  • Ψήνουμε τα φιλέτα στους 200 ℃ για 50 - 60 λεπτά.
Υλικά για την σος:
  • 4-5 κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 Κουταλιά μουστάρδα
  • 1 Κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 Κουταλάκι μηλόξυδο
  • 1 Κουταλάκι ξηρό μαϊντανό
  • Μισό ποτηράκι σπορέλαιο
  • Αλάτι &Πιπέρι
Εκτέλεση για την σος:
  • Αναδεύουμε καλά όλα τα υλικά της σος για την ομογενοποίηση
Tips:
  • Αν μας περισσέψει μείγμα γέμισης μπορούμε να γεμίσουμε  με αυτήν πιπεριές μακρόστενες και να τις ψήσουμε μαζί με τα ρολά.
  • Αν περισσέψει μείγμα λαδιού το περιχύνουμε στο μείγμα  της γέμισης που έχουμε τοποθετήσει επάνω στα φιλέτα.
  • Προσέχουμε το στρώμα της του μίγματος γέμισης επάνω στο φιλέτο να είναι λεπτό για να τυλίγεται εύκολα το ρολό του ψαριού.
Στο  δίλεπτο βίντεο μπορείτε να δείτε την διαδικασία της συνταγής βήμα προς βήμα.


           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις