ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Πατάτα φιλεταρισμένη με γέμιση

Σερβίρεται και ως κυρίως πιάτο εκτός από συνοδευτικό με την ανάλογη γευστική σος.

            Υλικά για την γέμιση:
  • Πολλά από αυτά που υπάρχουν στο ψυγείο μας μπορούν να συνθέσουν μία νόστιμη γέμιση όπως:
  • Διάφορα τυριά ψιλοκομμένα
  • Βραστό ή καπνιστό ζαμπόν και άλλα αλλαντικά
  • Πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Ρίγανη ή θυμάρι
  • Βούτυρο ή λάδι
             Προσοχή: 
  • Η προετοιμασία της πατάτας θέλει έντεχνες και προσεκτικές κινήσεις κατά το κόψιμο και το γέμισμα ώστε να μη την χωρίσουμε σε ανεξάρτητες φέτες.
  • Μία καλή λύση είναι να ακουμπήσουμε την βρασμένη πατάτα επάνω σε 2 παράλληλα καλαμάκια από σουβλάκι εμποδίζοντας έτσι τον τεμαχισμό της σε ανεξάρτητες φέτες.

            Εκτέλεση:
  • Πλένουμε 1, 2 ή περισσότερες μεγάλες χονδρές πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους για 15 λεπτά
  • Όταν κρυώσουν τις κόβουμε εγκάρσια σε ροδέλες πάχους 3 - 4 εκατοστών.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη ή θυμάρι τριμμένο.
  • Εφόσον ψιλοκόψουμε και τα υλικά της γέμισης τα τοποθετούμε ανάμεσα στις κομμένες φέτες της πατάτας προσεκτικά.
  • Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το περιχύνουμε στις φέτες της πατάτας.
  • Αλατοπιπερώνουμε στην επιφάνεια της πατάτας. και την τοποθετούμε σε ταψάκι με στρωμένη λαδόκολλα.
  • Τις Ψήνουμε σε θερμοκρασία 190 ℃ μέχρι να αποκτήσουν χρώμα χρυσό.
            Υλικά για τη σος:
  • 1 Κουταλιά μουστάρδα
  • 1 Κουταλιά μαγιονέζα
  • 1/2 χυμό από λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι ή μπαλσάμικο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Διπλασιάζουμε τις δόσεις για περισσότερη σως
            Παρασκευή σος:
  • Σε ένα μπολ αναδεύουμε καλά με το πιρούνι μας όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν
               Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις