ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά:
  • 1 Φλιτζάνι συκωτάκια 
  • 2 Φλιτζάνια ρύζι νυχάκι (ή ότι είδους ρύζι θέλετε)
  • 4 Φλιτζάνια νερό (για το βράσιμο του ρυζιού)
Μυρωδικά:
  • 1 Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Καρότο ψιλοκομμένο σε κύβους
  • 1 Φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1,5 κουταλάκι ξηρό σκόρδο σε σκόνη
-----------------------------------------
  • 4 Κουταλιές λάδι
Υλικά για την κρέμα:
  • 1 Κεσέ γιαούρτι στραγγιστό 2% των 200 γραμμαρίων
  • 1 Αυγό
  • Μισό φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τα συκωτάκια και τα βράζουμε σε νερό για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το νερό και τα σοτάρουμε με 2 κουταλιές λάδι σε μέτρια θερμοκρασία αλατίζοντας τα.
Όταν είναι έτοιμα τα ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε τα μυρωδικά  σε μέτρια θερμοκρασία με 2 κουταλιές λάδι μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύοντας το με τα μυρωδικά, προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι
Ακολούθως ρίχνουμε και το νερό για να βράσει το ρύζι (10 λεπτά περίπου).
Το αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.
Όταν είναι έτοιμο αναμιγνύουμε τα συκωτάκια με το ρύζι καλά και δοκιμάζουμε μια πιρουνιά για το αλάτι.
Εκτέλεση για την κρέμα:
Αναμειγνύουμε καλά το γιαούρτι με το αυγό και μετά προσθέτουμε την γραβιέρα.
Στρώσιμο στο ταψί:
Τοποθετούμε το μείγμα με το συκώτι και το ρύζι σε ένα ταψί 24 Χ 24 απλώνοντας το ομοιόμορφα
Προσθέτουμε στην επιφάνειά του την κρέμα του γιαουρτιού και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς ℃ μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η κρούστα της.

Tips:
Αυξάνουμε αναλογικά την ποσότητα των υλικών αν θέλουμε περισσότερο φαγητό

Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις