ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΡΕΝΙΑ

Η Μαργαρίτα δεν χρειάζεται μαχαίρι, τεμαχίζεται εύκολα με τα χέρια..

           Υλικά παρασκευής:
  • 800 Γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 200 γραμμάρια που προσθέτουμε όταν χρειαστεί κατά την διαδικασία του ζυμώματος  και για το αλεύρωμα χεριών και λαδόκολας
  • 1 Φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 Κουταλάκια ζάχαρη για τα ένζυμα της μαγιάς
  • 1 Κουταλάκι αλάτι για τη γεύση
  • 1 Κουταλάκι λάδι προαιρετικά
  • Νερό χλιαρό τόσο, όσο ζητήσει η ζύμη
            Εκτέλεση:
  • Σε μία λεκανίτσα αδειάζουμε 800 γραμμάρια αλεύρι.
  • Ανοίγουμε στη μέση του μία λακκούβα και ρίχνουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με ένα κουτάλι.
  • Ανοίγουμε πάλι στη μέση του μίγματος μία λακκούβα και ρίχνουμε μισή κούπα νερό και το λάδι.
  • Σπρώχνουμε το αλεύρι από τις άκρες προς το νερό.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί η ζύμη.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να δέσει το ζυμάρι.
  • Αν γίνει πολύ αραιό συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μας, εφόσον τα έχουμε αλευρώσει.
  • Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα δάκτυλα των χεριών πλάθουμε με τη ζύμη μπαλίτσες, όσο ένα μικρό πορτοκάλι και τις τοποθετούμε ενωμένες κυκλικά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Βάζουμε το ταψί σκεπασμένο με μία λαδόκολλα σε ζεστό φούρνο, στους 50 ℃.
  • Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 30 - 45 λεπτά περίπου.
  • Ψήνουμε το ψωμί στους 190 ℃ μέχρι η επιφάνεια του πάρει ένα χρυσό χρώμα.
  • Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και ψεκάζουμε την επιφάνειά του με ελάχιστο νερό.
  • Το σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
              Tips:
  • Την Μαργαρίτα την καταναλώνουμε ως απλό ψωμί με το φαγητό μας αλλά και ως σάντουιτς , εφόσον πρώτα  κόψουμε στη μέση  ένα στρογγυλό ψωμάκι  της και προσθέσουμε  μέσα αλλαντικά, τυριά και σαλάτα.
  • Ακόμη και μπέργκερ μπορούμε να παρασκευάσουμε με μία Μαργαρίτα.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή του ψωμιού οποιοδήποτε αλεύρι της αρεσκείας μας ή ένα μείγμα αλεύρων.
  • Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα προσθέτουε στην επιφάνεια του ψωμιού σησάμι εφόσον την έχουμε νοτίσει με λίγο νερό προηγουμένως για να κολλήσει.
  • Ενσωματώνοντας διάφορα μυρωδικά (γλυκάνισο, ρίγανη, ελιές, σταφίδες κ.λ.π.)μαζί με τα βασικά υλικά της ζύμης κατά το ζύμωμα θα έχουμε αρωματισμένο ψωμί.
             Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις