ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Κιμαδόπιτα νόστιμη με πράσο - Βαθμός δυσκολίας 0

Με τα συγκεκριμένα υλικά θα παρασκευάσουμε τρεις κιμαδόπιτες με τις ελάχιστες κατά το δυνατόν θερμίδες και πολύ νόστιμες.
           Υλικά για 3 μεγάλα ρολά:
  • 250 - 300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά σπαλομίτα
  • 4 Μεγάλα πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (το τρυφερό μέρος τους)
  • 3 Χωριάτικα φύλλα χωριάτικα, (Κοζάνης κατ' επιλογήν)
  • Τρίμμα τυριού φέτας - Τόσο, όσο
  • Τριμμένο ημίσκληρο τυρί - Τόσο, όσο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο και ένα πινέλο μαγειρικής για το λάδωμα της πίτας
           Παρασκευή συνταγής:
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κιμά με λίγο λάδι μέχρι να μισοψηθεί, πιέζοντας τον με ένα πιρούνι για να διαλυθεί καλά.

Κόβουμε το πράσο

Ρίχνουμε στον κιμά: το ψιλοκομμένο πράσο, αλάτι πιπέρι και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Απλώνουμε ένα φύλο κάθε φορά και λαδώνουμε την επιφάνεια του.

Με ένα κουτάλι πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του λαδωμένου φύλου μείγμα από τον σοταρισμένο κιμά με το πράσο.
Ρίχνουμε τρίμμα φέτας και τριμμένο ημίσκληρο τυρί στην επιφάνεια του φύλου (τόσο, όσο).
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και στα υπόλοιπα φύλα.

Τυλίγουμε ένα, ένα όλα τα φύλα με τα πασπαλισμένα υλικά σε ρολά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Λαδώνουμε τις επιφάνειες των ρολών με το πινέλο μαγειρικής
  • Για τρία ρολά φύλων θα χρειαστούμε ένα κανονικού μεγέθους ταψί φούρνου.
  • Τοποθετούμε το ταψί με την σχάρα στις κάτω ράγες του φούρνου.
  • Ψήνουμε τις κρεατόπιτες στους 180 - 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι η επιφάνειές τους να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό.
Όταν είναι έτοιμες βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε απείραχτο μέχρι να κρυώσουν τα ρολά της πίτας.
           Tips:
  • Η σπαλομίτα είναι ένα από τα πιο τρυφερά και άπαχα μέρη του μοσχαρίσιου κρέατος με περίσσια νοστιμιά. 
  • Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα ως κιμά αλλά και ως κρέας σε διάφορες συνταγές.
  • Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν χρησιμοποιούμε χοιρινό κιμά γιατί θα μας έδινε αρκετό λίπος χωρίς καμία βελτίωση στη νοστιμιά της πίτας.
                Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις