ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Μελιτζανοσαλάτα με λευκή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης

Ανήκει στην ομάδα των πιο εύγευστων ορεκτικών της Ανατολής!
           Υλικά:
  • 3 Μελιτζάνες λευκές (τις τρυπάμε 3-4 φορές με ένα πιρούνι για το ψήσιμο)
  • (Οι λευκές μελιτζάνες είναι πιο γλυκιές από τις σκουρόχρωμες, εμπεριέχουν λιγότερο νερό και γιαυτό θα μας δώσουν περισσότερη σάρκα μετά το ψήσιμο)
  • 3 Πιπεριές Φλωρίνης (τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για το ψήσιμο)
  • 3 Σκόρδα ή 1 κουταλιά πολτό σκόρδου
  • 1 Φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Ντομάτα μικρή χωρίς κουκούτσια και φλούδα
  • Αλάτι τόσο, όσο
  • Λάδι τόσο όσο
  • Ξίδι τόσο, όσο
            Εκτέλεση ψησίματος υλικών:
  • Τοποθετούμε τις μελιτζάνες τις πιπεριές και τα σκόρδα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα σκόρδα θα τα βγάλουμε νωρίτερα από τον φούρνο για να μην καούν.
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  • Είναι έτοιμες όταν τρυπώντας τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι θα είναι μαλακές.
            Ετοιμασία σαλάτας:

  • Καθαρίζουμε τις ψημένες μελιτζάνες και τις πιπεριές από φλούδες και σπόρους.
  • Φυλάμε το ζουμί που θα βγάλουν για τη σαλάτα.
  • Λιώνουμε τα σκόρδα με ένα κουταλάκι.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τις ντομάτες σε μικρούς κύβους.
  • Αν θέλουμε τρίβουμε την ντομάτα σε χοντρό τρίφτη και την σουρώνουμε για να φύγουν τα πολλά ζουμιά της.
           Σύνθεση σαλάτας;
  • Τοποθετούμε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε με πολλή προσοχή και σε ελάχιστες ποσότητες κάθε φορά, λάδι, αλάτι, και ξίδι.
  • Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά της σαλάτας και δοκιμάζουμε την γεύση της.
  • Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι ή λάδι ή ξίδι και ξαναδοκιμάζουμε.
  • Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε βήμα προς βήμα την τελική γεύση που επιθυμούμε να έχει η σαλάτα μας.
  • Στο τέλος την αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο μπολ ή βάζο και την συντηρούμε στον θάλαμο του ψυγείου μας.
           Tips:
  • Για βελούδινη υφή και καλύτερη ομογενοποίηση μπορούμε να αναδεύσουμε τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπλέντερ τόσο, όσο θέλουμε.
              Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις