ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Κρεατόσουπα βελουτέ με σελινόριζα

Σούπα με ελάχιστα λιπαρά, θρεπτική και χορταστική
Υλικά:
  • 700 γραμμάρια μοσχαρίσια σπαλομίτα
  • 1 Μικρή σελινόριζα (300 γραμ. περίπου) κομμένη σε κύβους
  • 3 Κολοκυθάκια πιλαρισμένα ή απιλάριστα και κομμένα σε κύβους
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 - 3 Κλαδάκια σέλινου ψιλοκομμένα
  • Πατάτα και σκόρδο κατ' επιλογήν
  • Αλάτι και πιπέρι τόσο, όσο
  • Ελαιόλαδον, τέσσερις κουταλιές
Εκτέλεση συνταγής:
  • Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει
  • Όταν βράσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και περνάμε από το σουρωτήρι τον ζωμό του για να κρατήσει τυχόντα κόκαλα του κρέατος.
  • Έτσι θα αποφύγουμε κόκαλα στο μούλτι που θα μπορούσαν να σπάσουν μικρά τεμάχια από τα μαχαίρια του και να τα φάμε  στο πιάτο μας.
  • Ακολούθως ρίχνουμε τα κηπευτικά με λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο.
  • Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
  • 5 λεπτά πρίν το πέρας του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Όταν κρυώσουν τα χτυπάμε στο μούλτι με το ζουμί τους για να πάρουμε μία ομοιογενή βελουτέ σούπα.
Tips:
  • Μπορούμε να φυλάξουμε μέρος κηπευτικών και κρέατος τα οποία θα αλέσουμε στο μούλτι μαζί με σουρωμένο ζωμό  κρέατος.
  • Με αυτό τον 2ο τρόπο θα έχουμε και μία baby supe.
  • Αν θέλουμε σοτάρουμε ελαφρώς τα κηπευτικά προ του βρασμού, χωρίς να τα τσιγαρίσουμε.
  • Για να αποφύγουμε το βήμα της ομογενοποίησης  σερβίρουμε την σούπα με τα κομματάκια των κηπευτικών.
               Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις