ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ


            Υλικά για τον μουσακά:
  • Φιλέτα ιχθύος
  • Θα χρειαστεί: 1ον να τις ξεπλύνουμε σχολαστικά για να φύγουν τα υπολείμματα λεπιών και 2ον: να αφαιρέσουμε τα εναπομείναντα αγκαθάκια.
  • Πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • Κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • Πιπερόριζα αποξηραμένη σε σκόνη για το πασπάλισμα
  • Σκόνη αποξηραμένου σκόρδου για το πασπάλισμα
  • Μαϊντανό αποξηραμένο για το πασπάλισμα
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 3 Ντομάτες αποφλοιωμένες, καθαρισμένες από τους σπόρους τους και κομμένες σε κύβους ή
  • 3 Ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες.
  • Ένα ταψάκι 34 Χ 34 περίπου
             Υλικά για την σάλτσα:
  • 2 Ντομάτες χωρίς τους σπόρους τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • Εστραγκόν αποξηραμένο, 2 πρέζες
  • Θρούμπι σε σκόνη, 2 πρέζες
  • Μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 Κουταλάκι Μαϊντανό αποξηραμένο
  • 2 Φρέσκα φυλλαράκια μέντας (κατ' επιλογή)
            Εκτέλεση για την σάλτσα:
  • Σοτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το εστραγκόν, το θρούμπι, λίγο πιπέρι και τον μαϊντανό.
  • Σβήνουμε με λίγο κρασί.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα και δύο φυλλαράκια μέντας.
  • Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά της ντομάτας και μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
            Εκτέλεση ψησίματος:
  • Σκεπάζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο του ταψιού και τον καλύπτουμε με τις φέτες της πατάτας.
  • Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τις αλατίζουμε ελάχιστα, και ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
  • Καλύπτουμε τις πατάτες με τις ροδέλες των κρεμμυδιών.
  • Ραντίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου.
  • Αλατίζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι πιπερόριζα και ένα κουταλάκι μαϊντανό ξηρό.
  • Καλύπτουμε τα κρεμμύδια με την ντομάτα που κόψαμε.
  • Ψήνουμε τα υλικά για 30 λεπτά (στους 190 βαθμούς Κελσίου), τοποθετώντας τη σχάρα με το ταψί στις κάτω ράγες του φούρνου.
  • Αλατίζουμε ελάχιστα τα φιλέτα και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
  • Όταν έχουν ψηθεί τα υλικά μας βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και καλύπτουμε το φαγητό με τα φιλέτα του ψαριού βάζοντας την πέτσα τους προς τα πάνω.
  • Σκεπάζουμε τα φιλέτα με την σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε.
  • Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια της σάλτσας (20 - 30 λεπτά περίπου).
  • Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες με μία σπάτουλα.
              Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις