ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΓΙΑΧΝΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Μία έξυπνη λύση για την διαχείριση λαχανικών που περίσσεψαν στην κουζίνα μας

           Υλικά:
  • Τα κοτσάνια από μπρόκολο αποφλοιωμένα και κομμένα σε μέτριους κύβους
  • Τα τρυφερά κοτσάνια από σπαράγγια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
  • 1 Πατάτα μικρή κομμένη σε κύβους
  • 1 Ντομάτα τριμμένη
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Κουταλιά μαϊντανό αποξηραμένο ή φρέσκο
  • Μισό κουταλάκι δυόσμο ή βασιλικό αποξηραμένα ή φρέσκα
  • 3 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • (Για αλάδωτο φαγητό, 1 κουταλιά ταχίνι ή 1 κουταλάκι πολτό ελιάς)
           Εκτέλεση:

  • Σοτάρουμε στο λάδι τους κύβους από τα κοτσάνια του μπρόκολου, των καρότων, της πατάτας, μαζί με τα κομμένα κοτσάνια των σπαραγγιών, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα χοντροκομμένα σκόρδα και τα μυρωδικά.
  • (Για αλάδωτο φαγητό σοτάρουμε τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς λάδι μέχρι να μαραθούν).
  • Όταν μαραθούν προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο λάδι αν χρειαστεί.
  • Σκεπάζουμε με νερό το φαγητό μέχρι 3 δάκτυλα πάνω από την επιφάνεια των υλικών και το βράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα του.
  • Για το αλάδωτο φαγητό προσθέτουμε το ταχίνι ή τον πολτό της ελιάς 5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.

  • Το αποτέλεσμα των μαγειρεμένων υλικών θα μας δώσει μία τρυφερή και τραγανή υφή στο μπρόκολο και ομοιομορφία γεύσης σε όλα τα υλικά.
                       Vasileios 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις