ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ

Το κρέας της πεσκανδρίτσας στην γεύση της ομοιάζει περισσότερο με το κρέας του αστακού και το συγκεκριμένο πιάτο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από μία αστακομακαρονάδα.
Η διαφορά είναι στην χαμηλότερη τιμή αγοράς.

           Υλικά για μία πεσκανδρίτσα καθαρισμένη:
  • Αφαιρούμε το κεφάλι της και μαγειρεύουμε το υπόλοιπο ψάρι πλυμένο και κομμένο σε φιλέτα
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 - 3 Σκελίδες σκόρδου 
  • (Χρησιμοποίησα φρέσκο βολβό κρεμμυδιού και φρέσκες σκελίδες σκόρδου, εποχικά)
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 5 - 6 Φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
  • 2 Κουταλάκια χυμό από λεμόνι και 2 κουταλάκια ξίδι μπαλσάμικο
  • Πιπέρι ή μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό ποτήρι κρασί ροζέ ή 1 σφηνάκι ούζο
  • Μακαρόνια βρασμένα για μία μερίδα
           Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε την πεσκανδρίτσα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ίσα που να ασπρίσει το κρέας της.
  • Την αφαιρούμε από το τηγάνι και σοτάρουμε αλατισμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τα φύλλα βασιλικού, το μπούκοβο, το λεμόνι με το ξίδι, το κρασί (ή το ούζο) και αν θέλουμε συμπληρώνουμε στην σάλτσα μας περισσότερο ελαιόλαδο.
  • Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά της ντομάτας και να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού.
  • Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού και αδειάζουμε επάνω τους την σάλτσα.
  • Ψήνουμε στους 200 ℃ μέχρι να δέσουν τα υλικά και να ψηθεί το ψάρι (20 - 30 λεπτά περίπου).
  • Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τα μακαρόνια με το ψάρι και τρώμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με 1 ποτηράκι κρασί.
             Tips:
  • Ζητάμε από τον ψαρά να μας καθαρίσει το ψάρι και να κόψει το κεφάλι του
  • Κατ' επιλογή αυξάνουμε την ποσότητα των υλικών για περισσότερο φαγητό.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μακαρόνια με ένα άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας.
  • Αν θέλουμε ψήνουμε όλα τα υλικά στον φούρνο, εφόσον πρώτα έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας.
              Ψαρόσουπα με το κεφάλι της πεσκανδρίτσας:


  • Βράζουμε το κεφάλι της πεσκανδρίτσας σε μία μικρή κατσαρόλα με νερό και σουρώνουμε το ζουμί της.
  • Προσθέτουμε στο ζουμί μισή σέλινο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, καρότο σε κύβους, πατάτα σε κύβους κολοκυθάκι σε κύβους και κρεμμύδι ψιλοκομμένο, όλα σοταρισμένα. 
  • Τα βράζουμε ρίχνοντας χυμό από μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και όταν κρυώσει η σούπα την περνάμε στο μπλέντερ.
  • Δείτε αναλυτικά την συνταγή της ψαρόσουπας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2018/03/blog-post_93.html
               Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις