ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ


Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φιστίκια (Αιγίνης και αραχίδες), τα φουντούκια, οι χουρμάδες, τα δαμάσκηνα κ.λ.π. είναι νόστιμα και θρεπτικά για τον οργανισμό μας.
Περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα πολλά θρεπτικά συστατικά.
Θέλουν προσοχή στις ποσότητες που καταναλώνουμε γιατί εκτός των άλλων περιέχουν και αρκετό φυτικό λίπος.
Μία χούφτα του χεριού μας καθημερινά (το πολύ) μας ωφελούν. Αν αυξήσουμε την ποσότητά λήψης θα επιβαρύνουμε το οργανισμό μας με περίσσιο λίπος.
Τόσο, όσο.
Μπορούμε να πάρουμε ιδέες συνταγών από κάποιον Chef και να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς στα φαγητά, τις σαλάτες και τα γλυκά μας.
Από ορισμένους ξηρούς καρπούς μπορούμε να παράγουμε φυτικό γάλα και να το χρησιμοποιήσουμε σε κρέμες φαγητών ή και γλυκών μέσα από τις ανάλογες συνταγές.
Αποφεύγουμε να αγοράζουμε ξηρούς καρπούς σε καταστήματα που τα προϊόντα τους είναι εκτεθειμένα στο φως και την σκόνη συνεχώς.
Οι φρέσκοι ξηροί καρποί είναι τραγανοί, έχουν ευχάριστη γεύση και δεν μυρίζουν ταγκίλα. 
Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις