ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Γαύρος φιλεταρισμένος στο φούρνο


Βαθμός δυσκολίας: 0

Υλικά:
  • 300 γραμμάρια φιλερταρισμένο γαύρο

 Για το μίγμα του λαδολέμονου:
  • ½ Ποτήρι λάδι
  • Χυμό από 1 στυμμένο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη ξερή ή μερικά φυλλαράκια φρέσκια
  • 2 σκόρδα περασμένα στον τρίφτη
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα υλικά για το μείγμα του λαδολέμονου.
  • Τα αναδεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε λίγο από το μείγμα του λαδιού.
  • Τοποθετούμε τα φιλέτα του γαύρου με το δέρμα τους προς τα επάνω.
  • Όταν τελειώσουμε το άπλωμα των ψαριών περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα του λαδολέμονου επάνω στα φιλέτα ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20 – 30 λεπτά το φαγητό μας στους 200 .
  • Σερβίρουμε με λευκό κρασί.


 Tips:
Αν το έδεσμα προορίζεται για το μεζέ της παρέας προτείνω να συνοδεύσετε το πιάτο σας με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και λευκό κρασί.
Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις