ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ Light ΜΕ ΑΝΗΘΟ

Διαιτητικό φαγητό, χωρίς λίπη και με ελάχιστους υδατάνθρακες.
Ποσότητα: 4 μερίδες. Κόστος 4 ευρώ. Βαθμός δυσκολίας 2

Υλικά για τους κεφτέδες:
  • 350 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά σπαλομίτας
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό (Μόνο το ασπράδι)
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι ή μηλόξυδο
  • 1 Φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
  • Μία τσιμπιά κύμινο
  • 1 Φλυτζανάκι τρίμμα φρυγανιάς ολικής άλεσης
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για τα κηπευτικά:
  • 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 Μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 Καρότο μικρό κομμένο σε κύβους
  • 3 Κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • ½ Χυμό από λεμόνι
  • 2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή μίγματος για τους κεφτέδες:
  • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα αναμιγνύουμε καλά.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια
Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά των κηπευτικών και τα αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι καλά.
  • Τοποθετούμε και τα κεφτεδάκια.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά μας.
  • Μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για μία ώρα περίπου.
  • Αν χρειαστεί κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Αφήνουμε στο τέλος όσο ζουμί θέλουμε.
  • Αυτό το φαγητό τρώγεται και κρύο γιατί δεν περιέχει λίπη.
Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις