ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

Ανοιξιάτικο φαγητό, ελαφρύ και με γεύσεις από την Ελληνική ύπαιθρο
Υλικά:
  • 5 κολοκυθοκορφάδες. Τις αφήνουμε 10 λεπτά σε μία λεκανίτσα με νερό για να διαλυθούν τα όποια φυτοφάρμακα που ίσως περιέχουν. (Προτιμούμε τα βιολογικής καλλιέργειας)
  • 1 Φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 Ματσάκι Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τις κορφές των κολοκυθοανθών, τις προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με  τα κηπευτικά μας και μία κουταλιά ελαιόλαδο.
  • Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  • Ακολούθως προσθέτουμε και το ρύζι, ένα ποτήρι νερό και τα βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό από το ρύζι.
  • Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Με ένα κουταλάκι παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα ρυζιού και γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς.
  • Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα τους τοποθετούμε προσεκτικά και τους ψήνουμε στο φούρνο με θερμοκρασία 180 για 40 λεπτά.
  • Όταν σβήσουμε το φούρνο αφήνουμε το φαγητό 5-10 λεπτά μέσα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
tips:
  • Μπορούμε να γεμίσουμε ορισμένους κολοκυθοανθούς μόνο με πράσινα κηπευτικά όπως άνηθο, κρεμμυδάκι φρέσκο, δυόσμο αλλά και τρίμματα από ανθότυρο.
  • Για περισσότερα γεμιστά διπλασιάζουμε τα υλικά μας.
  • Αν παρεμπιπτόντως μας περισσέψει μέρος από τη γέμιση, μπορούμε να την προσθέσουμε σε μία πιπεριά ή μία ντομάτα και να τα ψήσουμε ως γεμιστά.
  • Πλένουμε πάντοτε καλά τα κηπευτικά μας αλλά και το ρύζι πριν το μαγείρεμα
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις