ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΜΡΟΚΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ


Πολύ καλός σύμμαχος της υγείας μας.
¨Ορισμένα θρεπτικά στοιχεία που περιέχει είναι:
Σουλφοραφάνη: προστατεύει το παχύ έντερο και τους πνεύμονες από τον καρκίνο
Φυλλικό οξύ: Δίνει προστασία στον τράχηλο της μήτρας και τον μαστό από καρκινικά κύτταρα  
Βιταμίνη Κ για την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό και την ενίσχυση των οστών
Βιταμίνη C: Κατά της αντιγήρανσης.
Μαγνήσιο: Σύμμαχος στην υγεία της καρδιάς, καταπολεμά την αϋπνία, μειώνει τις κράμπες και έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα.

          Υλικά:
  • 1 Μπρόκολο
  • 1 Κουταλιά αλάτι
  • 1 Λεμόνι
  • Ελαιόλαδο.
          Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τις φούντες του μπρόκολου αλλά και τα τρυφερά κοτσάνια.
  • Ρίχνουμε τα κομμάτια του μπρόκολου σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε 15 - 20 λεπτά για να διαλυθούν πιθανά υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
  • Ξεπλένουμε καλά τα κομμάτια του μπρόκολου και την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε στην άδεια κατσαρόλα 1 κουταλιά αλάτι, νερό και βυθίζουμε πάλι τα κομμάτια στο αλατισμένο νερό.
  • Το αλατισμένοι νερό θα βοηθήσει τα μπρόκολα να μην χάσουν το πράσινο χρώμα τους κατά το άτμισμα.
  • Αφαιρούμε τα κομμάτια από το αλατισμένο νερό και τα τοποθετούμε σε έναν ατμομάγειρα ηλεκτρικό ή ατμομάγειρα κατσαρόλας, για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό για να σταθεροποιηθεί το πράσινο χρώμα τους.
  • Σερβίρουμε τα μπρόκολα στραγγισμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι.
          Tips:
  • Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του μπρόκολου κατά τον χρόνο του βρασμού του προσθέστε μία φέτα λεμόνι στην κατσαρόλα
  • Μαγειρεύοντας τα λαχανικά στον ατμό,  δεν έχουμε απώλεια των θρεπτικών τους συστατικών εν αντιθέσει με τον βρασμό τους σε νερό όπου διαλύονται τα περισσότερα θρεπτικά και γευστικά συστατικά τους.
  • Απαραίτητο είναι να πλένουμε σχολαστικά τα λαχανικά μας, όχι ξεπλένοντάς τα στην βρύση αλλά βυθίζοντας τα σε ένα σκεύος με νερό για 15 - 20 λεπτά για να διαλύονται τα φυτοφάρμακα και οι βρομιές.
            Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις