ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΕ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙ ΤΥΡΙΟΥ


          Υλικά για το κυπελλάκι:
  • Τυρί σκληρό τριμμένο (ή φυτικό σκληρό τυρί)
  • Σουσάμι
  • Τριμμένη γαλέτα ή τριμμένο μπαγιάτικο φουρνισμένο ψωμί αναμεμιγμένο με μυρωδικά και ελάχιστο αλάτι.
  • Εκτέλεση:
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι διαμέτρου 14 εκατοστών πασπαλίζουμε τον πάτο του με λίγο σουσάμι ωμό.

  • Απλώνουμε το τριμμένο τυρί δημιουργώντας μία επιφάνεια 4 - 5 εκατοστών.

  • Ανάβουμε την εστία και ζεσταίνουμε το τυρί μέχρι να λιώσει και να γίνει μία ομοιόμορφη ξανθιά κρούστα.

  • Το αφαιρούμε με μία σπάτουλα από το τηγάνι και το απλώνουμε επάνω σε ένα ποτήρι που έχουμε γυρίσει ανάποδα.
  • Αν χρειαστεί πιέζουμε τις άκρες στην κρούστα του τυριού επάνω στην πλαϊνή επιφάνεια του ποτηριού για να πάρει σωστό σχήμα.
  • Όταν κρυώσει καλά η κρούστα του τυριού την αφαιρούμε.
  • Προσθέτουμε στο κυπελλάκι τυριού λίγη γαλέτα ή τριμμένο ψωμί (στο πάχος 1 δακτύλου περίπου) για την απορρόφηση του λαδιού από τα θαλασσινά.


  • Στο τέλος γεμίζουμε το κυπελλάκι με τα θαλασσινά μας, γαρίδες, χταποδάκι, μύδια κ.λ.π., μαγειρεμένα στο σπίτι ή έτοιμα από το μάρκετ.



Για πολλές μερίδες επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο τυριού στο τηγάνι για περισσότερα κυπελλάκια.
Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις