ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ


           Υλικά:
  • 1 Κοτόπουλο
  • 2 Φλιτζάνια ρύζι
  • 1 Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 Καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 Φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 Κουταλιές ελαιόλαδο
           Για την σάλτσα:
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο περασμένο στο μπλέντερ μαζί με: 1 φλιτζανάκι άνηθο, 1 φύλλο από φρέσκο κρεμμυδάκι, μισό κουταλάκι ξίδι μπαλσάμικο, 1 κουταλιά χυμό φρέσκου λεμονιού και ελάχιστο αλάτι. Μετά την ανάδευση σουρώνουμε το λάδι.
           Εκτέλεση:
  • Μαραίνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με τα καρότα σε μία κουταλιά ελαιόλαδο.
  • Τα αναμιγνύουμε με το ρύζι προσθέτοντας 3 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι
  • Βάζουμε το ρύζι σε ένα ταψί και το κοτόπουλο προσθέτοντας 2 ποτήρια ζωμού από κοτόπουλο ή νερό.
  • Τα ψήνουμε σε θερμοκρασία 190 ℃ για μία ώρα περίπου.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι στο ρύζι.
  • Όταν είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο στο ρύζι και το ανακατεύουμε.
            Για το σερβίρισμα:
  • Κόβουμε σε κύβους το κοτόπουλο
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε ρύζι, κύβους από το κοτόπουλο και προσθέτουμε λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο που παρασκευάσαμε.
             Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις