ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΨΗΤΌ ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΟΜΟΎ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή. Χρόνος προετοιμασίας ολίγων λεπτών.
          
          Υλικά:
  • 1 Φιλέτο σολομού
           Υλικά για το λαδολέμονο:
  • 4 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Μισή κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
  • 1 Κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 Κουταλάκι πιπερόριζα σε σκόνη (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
           Εκτέλεση:
  • Σε ένα ποτήρι ή μπολάκι διαλύουμε την μουστάρδα σε 2 κουταλιές νερό.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την σκόνη του σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τα αναδεύουμε καλά για την ομογενοποίηση.
          Εκτέλεση:
  • Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε τις δύο πλευρές του σολομού και τον τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα με την πλευρά του δέρματος προς τα επάνω.
  • Ψήνουμε τον σολομό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ℃ για 30 - 40 λεπτά. 
          Tips:
  • Για περισσότερη σάλτσα λαδολέμονου αυξάνουμε την ποσότητα του ελαιολάδου.
          Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις