ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ


Φαγητό νόστιμο, θρεπτικό και ελαφρύ.
Η πεσκανδρίτσα είναι ψάρι που ξεχωρίζει για το μεγάλο του κεφάλι και τον λεπτό του κορμό.
Συναντάται στα ελληνικά πελάγη και ζει στο βυθό της θάλασσας.

           Υλικά:
  • 1 Πεσκανρίτσα μεγάλη ή 2 μικρές καθαρισμένες
  • 1 Πατάτα μέτρια κομμένη σε κύβους
  • 1 Κολοκυθάκι μεγάλο κομμένο σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 Κουταλιές της σούπας Μαϊντανό
  • Αν σας βρίσκεσαι προσθέστε και μερικά φύλλα από μυρώνι
  • 1 Κρεμμύδι μέτριο κομμένο στα τέσσερα
  • 1 Κρότο μεγάλο κομμένο σε κύβους
  • 1 Λεμόνι
  • 1/3 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι


           Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ψάρι για 10 - 15 λεπτά ξαφρίζοντάς το.
  • Ακολούθως βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το  βρασμένο  ζουμί.
  • Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε το σουρωμένο ζουμί και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά προσθέτοντας και το χυμό του λεμονιού το λάδι και το αλατοπίπερο.
  • Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν έως ότου μαλακώσουν αρκετά.
  • Σε μία πιατέλα καθαρίζουμε το ψαχνό του ψαριού από τα αγκάθια του και όταν μαγειρευτούν τα λαχανικά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους.
  • Αφήνουμε τη σούπα να βράσει 10 λεπτά.
  • Μπορούμε κατ' επιλογήν να σοτάρουμε τα κηπευτικά μας σε λίγο ελαιόλαδο και μετά να τα βράζουμε στον ζωμό του ψαριού


  • Όταν η σούπα κρυώσει την ομογενοποιούμε αναδεύοντας της με ένα ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ κάδου.
           Tips:
  • Προσθέστε στην σούπα κρουτόνς για περισσότερη γευστική απόλαυση.
  • Το συκώτι της πεσκανδρίτσας το σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι και το τρώμε συνοδεύοντάς το με ταραμοσαλάτα, ελιές, λευκό κρασί ή ότι άλλο έχουμε
  • Φυλάξετε την ψαρόσουπα που περίσσεψε στο ψυγείο και ζεστάνετε μέρος της σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι. Απολαύστε την σαν βραδινό ρόφημα μέσα σε μία μεγάλη κούπα
Η πεσκανδρίτσα στο φυσικό της περιβάλλον

Πεσκανδρίτσα καθαρισμένη χωρίς το δέρμα της
Tips:

  • Αν μαγειρέψουμε το σώμα της πεσκανδρίτσας διαφορετικά, βράζουμε το κεφάλι της με την συγκεκριμένη συνταγή.

Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις