Η πεσκανδρίτσα είναι ψάρι που ξεχωρίζει για το μεγάλο του κεφάλι και τον λεπτό του κορμό.
Συναντάται στα ελληνικά πελάγη και ζει στο βυθό της θάλασσας.
Υλικά:
- 1 Πεσκανρίτσα μεγάλη ή 2 μικρές καθαρισμένες
- 1 Πατάτα μέτρια κομμένη σε κύβους
- 1 Κολοκυθάκι μεγάλο κομμένο σε κύβους
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 Κουταλιές της σούπας Μαϊντανό
- Αν σας βρίσκεσαι προσθέστε και μερικά φύλλα από μυρώνι
- 1 Κρεμμύδι μέτριο κομμένο στα τέσσερα
- 1 Κρότο μεγάλο κομμένο σε κύβους
- 1 Λεμόνι
- 1/3 ποτήρι λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ψάρι για 10 - 15 λεπτά ξαφρίζοντάς το.
- Ακολούθως βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το βρασμένο ζουμί.
- Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε το σουρωμένο ζουμί και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά προσθέτοντας και το χυμό του λεμονιού το λάδι και το αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν έως ότου μαλακώσουν αρκετά.
- Σε μία πιατέλα καθαρίζουμε το ψαχνό του ψαριού από τα αγκάθια του και όταν μαγειρευτούν τα λαχανικά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους.
- Αφήνουμε τη σούπα να βράσει 10 λεπτά.
- Μπορούμε κατ' επιλογήν να σοτάρουμε τα κηπευτικά μας σε λίγο ελαιόλαδο και μετά να τα βράζουμε στον ζωμό του ψαριού
- Όταν η σούπα κρυώσει την ομογενοποιούμε αναδεύοντας της με ένα ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ κάδου.
- Προσθέστε στην σούπα κρουτόνς για περισσότερη γευστική απόλαυση.
- Το συκώτι της πεσκανδρίτσας το σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι και το τρώμε συνοδεύοντάς το με ταραμοσαλάτα, ελιές, λευκό κρασί ή ότι άλλο έχουμε
- Φυλάξετε την ψαρόσουπα που περίσσεψε στο ψυγείο και ζεστάνετε μέρος της σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι. Απολαύστε την σαν βραδινό ρόφημα μέσα σε μία μεγάλη κούπα
Η πεσκανδρίτσα στο φυσικό της περιβάλλον
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου