Προσθέτουμε τις ποσότητες των υλικών σταδιακά, ως είθισται και σύμφωνα με την βάση της σαλάτας που είναι το κρίθινο παξιμάδι
Υλικά:
- Κρίθινα παξιμάδια μουλιασμένα σε νερό και στραγγισμένα με το χέρι. (Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα 4 παξιμαδάκια Κρητικά (τα οποία εφόσον μουλιάσουν ο όγκος τους διπλασιάζεται)
- Ταραμά λευκό τόσο όσο να πάρει ήπια αλμυρή γεύση το μείγμα. (ξεκινάμε προσθέτοντας 2 κουταλάκια του γλυκού διαλυμένα σε 2 κουταλάκια του γλυκού νερό)
- 1 Μικρό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη. (Αν κατά την ανάμειξη θέλουμε περισσότερο, θα το προσθέσουμε, σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις)
- 4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. (Αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο μετά από δοκιμή)
- Τον χυμό από ένα λεμόνι
- 1 Κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο ή ξύδι απλό
- Φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αναμιγνύουμε καλά.
- Δοκιμάζουμε λίγο από το μείγμα και ανάλογα με την υφή και τις γευστικές προτιμήσεις μας συμπληρώνουμε το υλικό θέλουμε.
- Όταν είναι έτοιμη η ταραμοσαλάτα την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ και την σερβίρουμε την επομένη ημέρα.
- Με αυτό τον τρόπο θα μαριναριστεί η σαλάτα.
- Κατ' επιλογήν μπορούμε να μην προσθέσουμε λάδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου