ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ταραμοσαλάτα κριθαρένια


Προσθέτουμε τις ποσότητες των υλικών σταδιακά, ως είθισται και σύμφωνα με την βάση της σαλάτας που είναι το κρίθινο παξιμάδι


            Υλικά:
  • Κρίθινα παξιμάδια μουλιασμένα σε νερό και στραγγισμένα με το χέρι. (Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα 4 παξιμαδάκια Κρητικά (τα οποία εφόσον μουλιάσουν ο όγκος τους διπλασιάζεται)
  • Ταραμά λευκό τόσο όσο να πάρει ήπια αλμυρή γεύση το μείγμα. (ξεκινάμε προσθέτοντας 2 κουταλάκια του γλυκού διαλυμένα σε 2 κουταλάκια του γλυκού νερό)
  • 1 Μικρό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη. (Αν κατά την ανάμειξη θέλουμε περισσότερο, θα το προσθέσουμε, σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις)
  • 4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. (Αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο μετά από δοκιμή)
  • Τον χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο ή ξύδι απλό
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα 
            Παρασκευή ταραμοσαλάτας:
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αναμιγνύουμε καλά.
  • Δοκιμάζουμε λίγο από το μείγμα και ανάλογα με την υφή και τις γευστικές προτιμήσεις μας συμπληρώνουμε το υλικό θέλουμε.
  • Όταν είναι έτοιμη η ταραμοσαλάτα την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ και την σερβίρουμε την επομένη ημέρα.
  • Με αυτό τον τρόπο θα μαριναριστεί η σαλάτα.
  • Κατ' επιλογήν μπορούμε να μην προσθέσουμε λάδι
             Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις