ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 19 Απριλίου 2020

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ

Νόστιμο και θρεπτικό φαγητό με λίγο περισσότερες θερμίδες.
           Υλικά:
  • 500 Γραμμάρια κατσικάκι σπάλα
  • 300 - 400 γραμμάρια καρδιές αγκινάρας
  • 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα 2
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη από σπόρους κομμένη στα τρία
  • 1 Ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Μισό ποτηράκι κρασί ροζέ ξηρό με αρώματα δρυός και φρούτων του δάσους ή κάποιο άλλο ξηρό κρασί της αρεσκείας σας
           Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε το κρέας σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να αλλάξει το χρώμα στην επιφάνειά του.
  • Σοτάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλατισμένα τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, την πιπεριά Φλωρίνης, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Βάζουμε το κρέας και τους κύβους ντομάτας, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με μισό ποτηράκι κρασί το φαγητό και το βράζουμε για 3 - 4 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού.
  • Προσθέτουμε πιπέρι και τα μαγειρεύουμε σε 1,5 έως 2 ποτήρια νερό για 1:30 έως 2 ώρες περίπου ώρες (εξαρτάται τη σκληρότητα του κρέατος και μέχρι να μαλακώσει. 
  • Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη.
  • Ακολούθως ρίχνουμε στο φαγητό τις καρδιές αγκινάρες,  αλάτι αν χρειάζεται και μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • Τα βράζουμε για μισή ώρα προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό.
           Tips:
  • Αν θέλουμε ελαφρύτερο και εξίσου νόστιμο φαγητό πετάμε το λάδι από το σοταρισμένο κρέας και σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε νέα ποσότητα ελαιολάδου.
  • Το ελαιόλαδο από το σοταρισμένο κρέας δεν το ρίχνουμε στην αποχέτευση του νεροχύτη γιατί θα βουλώσει ο σωλήνας της από το λίπος.
  • Το μαζεύουμε με χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα για τα σκουπίδια.
  • Για περισσότερο φαγητό αυξάνουμε αναλογικά τις ποσότητες των υλικών.
  • Ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται αν βράσουμε το φαγητό σε χύτρα ταχύτητος._
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις