ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Στιφάδο με Mανιτάρια Vegan - Mushrooms STIFADO

  


 Υλικά:
  • 500 Γραμμάρια μανιτάρια Portobello κομμένα λεπτές σε φέτες ή άλλα μανιτάρια κατ' επιλογήν σας
  • 700 Γραμμάρια κρεμμύδια baby
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Καρότα μέτρια κομμένα σε κύβους
  • 1 Κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 2 Φύλλα δάφνης
  • 5 Κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 Ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους (+ 1 κουταλάκι πελτέ κατ' επιλογήν)
  • Μισό ποτήρι κρασί ημίγλυκο ή ξηρό για το σοτάρισμα
  • 4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

             Εκτέλεση συνταγής:

  • Σοτάρουμε τα baby κρεμμύδια με το λάδι σε χαμηλή φωτιά
  • Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, το θυμάρι, την δάφνη, και το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι.
  • Τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχει να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Μετά το σοτάρισμα ρίχνουμε τα baby κρεμμύδια, την ντομάτα, ενάμιση ποτήρι νερό και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η σάλτσα.

                Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις