ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Μπάμιες ψημένες στον φούρνο

Η μπάμιες εισήχθησαν σε άλλες χώρες αρχικά, από την Αφρικανική ήπειρο και καλλιεργούνται σε περιοχές με εύκρατα και ζεστά κλίματα.
Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αμινοξέα.
Οι θερμίδες που περιέχουν είναι ελάχιστες αλλά με την προσθήκη λαδιού κατά το μαγείρεμα αυτές αυξάνονται.

           Υλικά συνταγής:
  • 500 γραμμάρια μπάμιες για ένα ταψί φούρνου
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα τρία
  • 1 Μέτριο καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 Πατάτα μέτρια κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 1 Μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 Ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς την φλούδα και τους σπόρους
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε 4 - 6 κομμάτια χωρίς τους σπόρους και τις ίνες
  • 3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο για το Μαγείρεμα
  • Αλάτι και πιπέρι

            Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο σε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά
  • προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε και τις πατάτες συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 4 λεπτά.

Σε ένα ταψί απλώνουμε τις μπάμιες και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα σοταρισμένα υλικά ρίχνοντας αλάτι κατά προτίμηση.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την ομογενοποίηση και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και μισό ποτήρι νερό.
  • Τοποθετούμε το ταψί με το φαγητό στις κάτω ράγες του φούρνου.
  • Ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
  • Τυχόντα στελέχη κορωναϊού που ίσως υπάρχουν στο ταψί θα εξαλειφθούν ἄχρι θανάτου κατά το ψήσιμο του φαγητού



Tips:
  • Δεν θα χρειαστεί να βυθίσουμε τις ωμές μπάμιες σε διάλυμα ξυδιού όπως συνηθίζεται, για την μείωση της βλέννας που εμπεριέχουν και αυτό γιατί στον φούρνο θα «στεγνώσουν» κατά την διαδικασία του ψησίματος.
                Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις