ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΡΕΒΙΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


           Υλικά:
  • 400 γρ. Ρεβίθια μουλιασμένα (Χρησιμοποίησα κίτρινα ρεβίθια άφλουδα γιατί ψήνονται ευκολότερα).
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο και 2 Καρότα κομμένα σε κύβους, 2 Σκελίδες σκόρδου στα κομμένες στα τέσσερα όλα σοταρισμένα σε 3 κουταλιές λάδι
  • 1 Μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι και μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο
  • 1 Κουταλιά σπαστή πάπρικα γλυκιά
  • 2/3 του ποτηριού λάδι
  • 1 Φύλο δάφνης
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού. Θα το προσθέσουμε στο φαγητό τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος
           Εκτέλεση:
  • Προσθέτουμε στα σοταρισμένα υλικά της συνταγής (κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο) τους κύβους της ντομάτας , την πάπρικα, το αλάτι και μείγμα πιπεριών.
  • Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο ζουμί της ντομάτας.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια με σκέτο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα αναμειγνύουμε με τα σοταρισμένα υλικά προσθέτοντας τη δάφνη και το λάδι.
  • Αδειάζουμε όλο το φαγητό σε ένα ταψί , το σκεπάζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 190 έως 200 βαθμούς κελσίου μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η καραμελωμένη σάλτσα.
  • Αν κατά το ψήσιμο εξατμιστεί όλο το νερό συμπληρώνουμε ανακατεύοντας το φαγητό.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε σε δροσερό σημείο της κουζίνας για 20 λεπτά και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε το φαγητό κατ' επιλογή με τυρί φέτα και 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί.
          Tip:
  • Βράζουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα γιατί αν τα βάλουμε ωμά στο φούρνο θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να μαλακώσουν.
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις