ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Συνταγή εύκολη και γρήγορη.
Μέσα σε 30 λεπτά έχουμε ένα χορταστικό και νόστιμο λαδερό φαγητό.

Υλικά:
  • 2 ή 3 Μελιτζάνες (ανάλογα με το ταψί ψησίματος) κομμένες σε φέτες πάχους 4 ή 5 πόντων, περασμένες με λίγο λάδι, αλατισμένες, πιπερωμένες και ψημένες στο φούρνο
  • 3 Σκόρδα χοντροκομμένα (και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο προαιρετικά) σοταρισμένα σε χαμηλή φωτιά
  • 1 Ντομάτα περασμένη από χοντρό τρίφτη ή κομμένη σε μικρούς κύβους αλατισμένη ελαφρά
  • (Αν θέλουμε αφαιρούμε τους σπόρους της ντομάτας με 1 κουταλάκι)
  • Τυριά της αρεσκείας μας κομμένα σε κύβους ή τριμμένα σε χοντρό τρίφτη, περασμένα με λίγο πιπέρι προαιρετικά, (τόσα, όσα)
  • Μισό ποτηράκι λάδι
  • Μυρωδικά κατ' επιλογή ψιλοκομμένα (μαϊντανό, δυόσμο, κ.λ.π.)
Εκτέλεση:
  • Αναμειγνύουμε το σοταρισμένο σκόρδο (και το κρεμμύδι) με την τριμμένη ντομάτα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  • Τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό της ντομάτας.
  • Σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα τις ψημένες μελιτζάνες.
  • Καλύπτουμε με τα τριμμένα τυριά το μείγμα της ντομάτας.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
  • Προσθέτουμε με ένα κουτάλι στο φαγητό το λάδι.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
Tips:
  • Αυτό το φαγητό έχει περισσότερη νοστιμιά όταν κρυώσει.
  • Αν το αποθηκεύσουμε στη συντήρηση του ψυγείου και το καταναλώσουμε την επομένη μέρα η νοστιμιά του απογειώνεται.
Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις