ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΠΙΛΑΦΙ - ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πολύ εύκολο φαγητό στο μαγείρεμα, νόστιμο και εύγευστο.

Υλικά:
  • 1 Φλυτζάνι ρύζι νυχάκι (ή ότι είδους ρύζι επιθυμείτε εσείς)
  • 5 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα τρία
  • Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
  • Μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 2 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Γιαούρτι στραγγιστό 2% για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τα ντοματίνια σε μέτρια θερμοκρασία για 8 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε και το κρασί (προσοχή γιατί πολλές φορές δημιουργείται φλόγα από το αλκοόλ. Αν δεν το έχουμε ξανακάνει δεν προσθέτουμε το κρασί κατά το σοτάρισμα για λόγους ασφαλείας).
  • Ακολούθως προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας μαζί με 2 κούπες νερό.
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά το φαγητό για 30  λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσει το ρύζι και ανακατεύοντάς το με μία κουτάλα, και μέχρι να απορροφηθεί  το νερό.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό με το γιαούρτι και μία σαλάτα.
Tips:
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με ένα λευκό τυρί (ανθότυρο, φέτα κ.λ.π.).
  • Ή σκληρό τυρί τριμμένο.
by Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις