ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΣΑΛΑΤΑΣ

Ελαφρύ πιάτο που συνιστάται ως γεύμα κατά τις ημέρες του καλοκαιριού.
Είναι επίσης  και μία καλή πρόταση για το δείπνο.
Υλικά για τα μπιφτέκια::
  • 350 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά σπαλομίτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό (Μόνο το ασπράδι)
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι ή μηλόξυδο
  • 1 Φλιτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό ή φρέσκο
  • Μία τσιμπιά κύμινο
  • 1 Φλιτζανάκι τρίμα φρυγανιάς ολικής άλεσης άβρεχτη
  • 1Κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τον κιμά με όλα τα υλικά της συνταγής σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε το μίγμα με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  • Αφήνουμε το έτοιμο μίγμα του κιμά στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Το βγάζουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπιφτέκια.
  • Στο μισό χρόνο του ψησίματος τα γυρίζουμε ώστε να ψηθούν και οι δύο πλευρές τους.
Υλικά για τη σαλάτα:
  • Κόβουμε σε κύβους μία ντομάτα και ένα αγγούρι.
  • Ψιλοκομμένο ξερό ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, δύο, τρεις σταγόνες ξίδι και μερικά φύλλα φρέσκιας ρίγανης.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και σερβίρουμε.
tips:
  • Η σαλάτα γίνεται πιο νόστιμη αν πάρουμε την ντομάτα και το αγγούρι από το ψυγείο.
  • Ανάλογα με τον αριθμό των συνδαιτημόνων κόβουμε περισσότερα ή λιγότερα υλικά.
by Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις