ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΠΑΓΩΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΟ 0%


            Υλικά:
  • 200 Γραμμάρια γάλα με λίγα λιπαρά
  • 300 Γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
  • 2 Βανίλιες
  • 2 Σταγόνες ροδόνερο
  • 1 Ποτήρι χυμό από φράουλες
  • Ζάχαρη στέβια άχνη ή κανονική (Θα ρίξουμε τόση ποσότητα ζάχαρης όση να μας είναι ευχάριστη η γεύση του παγωτού μας)
  • 1 Κουταλιά της σούπας μέλι (κατ' επιλογήν) Το μέλι θα ανεβάσει τις θερμίδες του παγωτού αλλά θα το κάνει πιο αφράτο κατά το σερβίρισμα.
           Παρασκευή για γλάσο φράουλας ή από κάποιο άλλο εποχικό φρούτο της αρεσκείας μας:
  • Βάζουμε στο μίξερ φράουλες, τόσες όσες θα μας δώσουν 1 ποτήρι χυμό
  • Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα προσθέτουμε λίγη μαστίχα σε σκόνη ή μαχλέπι
  • Αδειάζουμε το χυμό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τον γλασάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, τόσο όσο να φύγουν τα πολλά υγρά και να μείνει ένα πηκτό γλάσο.
            Παρασκευή παγωτού:
  • Αδειάζουμε σε ένα μίξερ το γάλα, τη κρέμα γάλακτος τις βανίλιες, το ροδόνερο, την ζάχαρη και το γλάσο, κρύο.
  • Αναδεύουμε το μείγμα μας αρκετά έως ότου αφρατέψει καλά.
  • Αν δεν έχουμε μεγάλο κάδο στο μίξερ αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μαγειρικό σκεύος και το αναδεύουμε με μίξερ χειρός.
  • Δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα του μείγματος και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμη.
Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε το καλούπι σιλικόνης που χρησιμοποίησα για το παγωτό και στη 2η φωτογραφία φαίνεται πως στάθηκε το παγωτό μέσα στο καλούπι.

            Ψύξη του παγωτού:
  • Αν έχουμε μηχανή παγωτού η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη εφόσον τοποθετήσουμε το μείγμα στο κάδο της και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει εκείνη.
  • Αν δεν έχουμε μηχανή παγωτού θα ρίξουμε το μείγμα σε ένα καλούπι ζαχαροπλαστικής (όχι γυάλινο γιατί θα σπάσει από την ψύξη) και θα το τοποθετήσουμε για 1 ώρα στον καταψύκτη του ψυγείου μας.
  • Ακολούθως βγάζουμε το μείγμα του παγωτού από την κατάψυξη και το αναδεύουμε.
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή βγάζοντας το από την κατάψυξη 5 φορές ανά 40 λεπτά. 
  • Το επανατοποθετούμε στον καταψύκτη έως ότου παγώσει.
  • Στην παγωτομηχανή την διαδικασία ανάδευσης την αναλαμβάνει αυτομάτως το μηχάνημα.
           Tips:
  • Πριν το σερβίρισμα βγάζουμε το παγωτό από τον καταψύκτη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
  • Στο μπολάκι με το παγωτό μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα φρουτάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα καθώς και τριμμένους ξηρούς καρπούς.
  • Με ένα δεύτερο γλάσο στο οποίο έχουμε προσθέσει ζάχαρη άχνη από στέβια, μπορούμε να σιροπιάσουμε την επιφάνεια του παγωτού για περισσότερη καλαισθησία. Για την παρασκευή του γλάσου αναφέρθηκα στην αρχή της συνταγής.
  • Για να βγάλετε χωρίς κόπο το παγωτό από το καλούπι του βράστε σε μία κατσαρόλα νερό και μετά βυθίστε την εξωτερική πλευρά του καλουπιού με το παγωτό μέσα στο καυτό νερό για 5-6 δευτερόλεπτα.
  • Μπορούμε να βάλουμε τα μισά από τα υλικά που έγραψα ώστε να έχουμε λιγότερη ποσότητα παγωτού.
            Διατροφικές πληροφορίες για την ζάχαρη:
  • Οι διατροφολόγοι γνωστοποιούν ότι όλες ουσιαστικά οι ζάχαρες (διαίτης και μη) βλάπτουν την υγεία μας.
  • Διαβάστε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο πληροφορίες για την στέβια:               https://ygeia-enarmonisi.gr/stevia/
            Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις