ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΧΟΡΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


Υλικά για τα χόρτα:
Σπανάκι, σέσκουλο, καυκαλήθρα, μυρώνι, άνηθος, δυόσμος, φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο και φέτα (400 γραμμάρια ψιλοκομμένα).
Αλατίζουμε τα χόρτα και τα στρίβουμε.

Υλικά για τον χυλό:
Για το κουρκούτι:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μισό κουταλάκι μπέικιν, 2 αυγά χτυπημένα, 1 ποτήρι γάλα, 200 γρ. φέτα τριμμένη, 3/4 ποτήρι λάδι, πιπέρι και νερό όσο πάρει για ένα πηχτό χυλό.
Ανακατεύουμε το μείγμα καλά για να έχουμε ομοιογένεια στον χυλό.

Εκτέλεση:
Περνάμε με λειωμένο βούτυρο τον πάτο ενός ταψιού, τον πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ρίχνουμε απλωμένο τον μισό χυλό.
Ακολούθως απλώνουμε πάνω στον χυλό τα χόρτα και τα σκεπάζουμε ρίχνοντας τον υπόλοιπο χυλό
Στην επιφάνεια του χυλού στάζουμε λίγο λειωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα
Προσέχουμε το αλάτισμα της πίτας γιατί ήδη τα χόρτα και η φέτα είναι αλμυρά.
    Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις