ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

 

Υλικά:
  • 6 Αγκινάρες καθαρισμένες
  • 250 Γραμμάρια κιμά σπαλομύτα
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Φλιτζανάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 Σκελίδες σκόρδου (2  χοντροκομμένα και 1 τριμμένη στον ψιλό τρίφτη)
  • 3 Ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • 3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι Φρυγανιά τριμμένη
  • Τυρί τριμμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση για τον κιμά:
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα 2 σκόρδα, τον δυόσμο και τα ντοματίνια.
  • Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Ακολούθως προσθέτουμε τον κιμά πατώντας τον να διαλυθεί καλά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε  τη δάφνη και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό.
  • Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα υγρά του.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε και τη φρυγανιά.
Εκτέλεση για τις αγκινάρες:
  • Βράζουμε για 20 – 30 λεπτά τις αγκινάρες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να έχουν μία σχετική σκληρότητα.
  • Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι προσθέτουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και το τριμμένο σκόρδο.
  • Το σοτάρουμε για μισό λεπτό ελαφρά.
  • Όταν κρυώσει παίρνουμε με το δάκτυλό μας λαδόσκορδο και αλείφουμε τις αγκινάρες εσωτερικά.

Εκτέλεση για τη γέμιση:
  • Γεμίζουμε τις Αγκινάρες με κιμά.
  • Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το τυρί και το προσθέτουμε με ένα κουτάλι σε κάθε αγκινάρα  στην κορυφή του κιμά.
Tips:
  • Αντί για τυρί μπορούμε να προσθέσουμε στις αγκινάρες με τον κιμά μπεσαμέλ.
  • Θα χρειαστεί όμως να βάλουμε τις αγκινάρες σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και να το τοποθετήσουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 190 ℃ μέχρι να ψηθεί η μπεσαμέλ
  • Ο κιμάς για τη γέμιση θα πρέπει να είναι τελείως στεγνός. 
  • Σερβίρουμε με αρακά που έχουμε μαγειρέψει ή με ότι άλλο θέλουμε.
  • Σε περίπτωση που μας περισσέψει κιμάς μπορούμε να τον προσθέσουμε σε ρύζι με μυρωδικά και να μαγειρέψουμε γεμιστά. Αν έχουμε ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες ή κολοκυθάκια ας τα επιστρατεύσουμε στη συνταγή. Την συνταγή θα την βρείτε εδώ:
Bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις