ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Γιουβαρλάκια λεμονάτα με σάλτσα κολοκυθιού

Ελαφρύ, νόστιμο και εύκολο φαγητό. Εύπεπτο, χορταστικό και χωρίς περίσσιες θερμίδες.

Υλικά για τα γιουβαρλάκια:
  • 400 Γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο σπαλομίτα
  • 2/3 Φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα ξεπλυμένο και μουλιασμένο
  • 1/3 Φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 Κουταλάκι δυόσμο ξηρό
  • 1 Αυγό (το ασπράδι του μόνο)
  • 1 Κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 4 Κολοκυθάκια μέτρια αποφλοιωμένα και κομμένα καρέ
  • 2 Σκελίδες σκόρδου κομμένα χοντρά
  • 1 Μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 Καρότο μικρό κομμένο σε καρέ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξηρό
  • 1 Λεμόνι μικρό (τον χυμό του)
  • 1 Κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 Κουταλιά της σούπας λάδι
Εκτέλεση Για τα γιουβαρλάκια:
  • Σε μία λεκανίτσα αδειάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ασπράδι του αυγού, αλάτι & πιπέρι.
  • Αναμιγνύουμε το μείγμα του κιμά σχολαστικά για να ομογενοποιηθεί καλά.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες
  • Τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού) γεμίζοντας την με νερό μέχρι και 3 δάχτυλα πιο πάνω από τη επιφάνειά των υλικών μας.
  • Ανάβουμε την εστία της κουζίνας και βράζουμε το φαγητό για 50-60 λεπτά.
  • 10 λεπτά πριν την λήξη του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το λάδι και τον δυόσμο.
  • Όταν τα φαγητό είναι έτοιμο βγάζουμε τα γιουβαρλάκια, αφήνουμε ΄τα υπόλοιπα υλικά να κρυώσουν, και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Το ζουμί του φαγητού έχει ήδη γλασαριστεί από το άμυλο του ρυζιού.
  • Κατόπιν τα αναδεύουμε με το ραβδομπλέντερ ώστε να δημιουργήσουμε μία βελουτέ σάλτσα.
  • Επανατοποθετούμε στην έτοιμη σάλτσα τα γιουβαρλάκια και ζεσταίνουμε όλο το φαγητό για το σερβίρισμα.
  • Σερβίρουμε και ραντίζουμε το φαγητό μας με μερικές σταγόνες λάδι.
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις