ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΠΟΥΡΕ


           Υλικά:
  • 1/2 Κιλό σπαλομίτα κομμένη σε κομμάτια (μικρά η μεγαλύτερα)
  • 1 Ντομάτα τριμμένη
  • 1 Κουταλάκι πελτέ
  • 1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • 4 Κόκους μπαχάρι
  • 1/2 Ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
  • 1/2 Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 Κουταλιά Κόρν Φλάουερ διαλυμένο σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό (για το δέσιμο της σάλτσας)
  • Για περισσότερο φαγητό διπλασιάζουμε τα υλικά μας (εκτός οίνου και ελαίου και δάφνης)
           Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας
  • Όταν τα λαδί ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας.
  • Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να θωρακιστεί το κρέας (προσέχουμε να μην καούν).
  • Ακολούθως σβήνουμε με το κρασί.
  • Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής κατά σειράν: Καρότο, μπαχάρι, ντομάτα, πελτέ, δάφνη, αλάτι, πιπέρι, λάδι και καλύπτουμε το φαγητό με νερό. Το βράζουμε για 1 ώρα.
  • Όταν εξατμιστεί το πολύ νερό από την κατσαρόλα ρίχνουμε το Κορν Φλάουερ και ανακατεύουμε το φαγητό για να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με πουρέ ή ΄με όποιο ζυμαρικό μας αρέσει.
Συνοδεύουμε το φαγητό με μία σαλάτα και 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις