ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ

Το ροκφόρ είναι ένα πικάντικο τυρί με έντονη γεύση ΠΟΥ θα «απογειώσει» τη νοστιμιά του φαγητού μας
           Υλικά:
  • 300 - 350 γραμμάρια κιμά
  • Φρυγανιά έτοιμη τριμμένη (μισή κούπα)
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή μηλόξυδο
  • Ενάμισι κουταλάκι μαϊντανό ξερό
  • Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
  • Μισό κουταλάκι κύμινο
  • 1 Πατάτα (γαλλική κατά προτίμηση)  ψιλοκομμένη σε κύβους
  • Μισή κούπα τριμμένο τυρί ροκφόρ
  • ½ Χυμό από λεμόνι
  • 1/2 χυμό από πορτοκάλι
  • Μισό ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
           Εκτέλεση:
  • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το κιμά, το τρίμμα της φρυγανιάς (χωρίς να το βρέξουμε), 1 κουταλάκι μουστάρδα, το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το ξύδι (θα κάνει τα κεφτεδάκια μας αφράτα), το ασπράδι από το αυγό, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το κύμινο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
  • Ζυμώνουμε καλά το μείγμα του κιμά ώστε τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Θα μας δώσει ένα σφιχτό μείγμα το οποίο βάζουμε στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Όσο ο κιμάς ξεκουράζεται, βάζουμε σε μία κατσαρόλα ψιλοκομμένο το 2ο κρεμμύδι, τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου,  τη κομμένη πατάτα, μισό ποτήρι λάδι,  πιπέρι, ελάχιστο κύμινο, και λίγο μαϊντανό.
  • Πλάθουμε τα κεφτέδάκια και κατόπιν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό της βρύσης τόσο όσο να τα σκεπάσει και προσέχοντας να μη διαλυθούν.
  • Ανάβουμε την εστία μας και μετά από λίγο (όταν το νερό θα βράζει) τα κεφτεδάκια θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
  • Μετά από 1 ώρα περίπου και όταν το περισσότερο νερό  θα έχει εξατμισθεί προσθέτουμε το τυρί, τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι και 1 κουταλάκι μουστάρδας αφήνοντας το φαγητό να βράσει για περίπου 6 λεπτά.
  • Το ροκφόρ είναι ένα αρκετά αλμυρό τυρί, γι’ αυτό όταν το προσθέσουμε στη σάλτσα μας την δοκιμάζουμε ώστε να δούμε αν και κατά πόσο επιπλέον αλάτι χρειάζεται να προσθέσουμε.  
  • Η πατάτα θα έχει λιώσει με το βράσιμο βοηθώντας τη σάλτσα μας να δέσει καλύτερα και να της δώσει καλύτερη υφή.
  • Αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί για 8 λεπτά και σερβίρουμε._
          Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις