ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΚΌΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΌΣ ΚΡΑΣΆΤΟΣ


Υλικά:
  • 1 Κόκορας κομμένος σε τεμάχια


  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο ξηρό για το σοτάρισμα

Υλικά για την σάλτσα:
  • 1 Μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 2 Καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3  κουταλάκι κύμινο
  • Μισό κουταλάκι πάπρικα
  • 4 Κόκκους μπαχάρι
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • 1 Κορμό κανέλα Κεϋλάνης (για τα 15 τελευταία λεπτά του μαγειρέματος)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μισό ποτηράκι λάδι για το φαγητό και μισό ποτηράκι λάδι για το σοτάρισμα


Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε τα τεμάχια του κόκορα σε 3 κουταλιές λάδι και τον σβήνουμε με το κρασί συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα του.
  • Τον βγάζουμε και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα υλικά για την  σάλτσα και τα μπαχαρικά εκτός της ντομάτας προσθέτοντας 2 κουταλιές λάδι αλάτι και πιπέρι.
  • Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε την ντομάτα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
  • Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά της σάλτσας και τοποθετούμε τα τεμάχια του κόκορα.
  • Καλύπτουμε το φαγητό με νερό και το μαγειρεύουμε για 1 ώρα +… ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  • Στα τελευταία 15 λεπτά του μαγειρέματος προσθέτουμε την κανέλα.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό με βρασμένα ζυμαρικά, πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Tips:
Για συντομότερο χρόνο μαγειρέματος βάζουμε το φαγητό σε χύτρα ταχύτητος με 2 ποτήρια νερό.

Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις