ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ



Υλικά:
  • 4 Μελιτζάνες κομμένες σε κύβους, ραντισμένες με ελαιόλαδο και ψημένες στον φούρνο με αλάτι και πιπέρι.

Για τον κιμά:
  • 300 γραμμάρια κιμά της αρεσκείας σας, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες, 2 καρότα κομμένα σε κύβους, 2 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες, μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, (σοτάρουμε τα υλικά με 3 κουταλιές λάδι) και προσθέτουμε 1 ντομάτα τριμμένη, 3 κουταλιές λάδι, 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να μαλακώσει ο κιμάς,
  • Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί απλώνοντάς το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200

Για την μπεσαμέλ:
  • 2 κουταλιές βούτυρο + 3 γεμάτες κουταλιές αλεύρι σοταρισμένα
  • Προσθέτουμε μετά το σοτάρισμα γάλα τόσο όσο να δέσει το μείγμα ανακατεύοντας το καλά.
  • Ακολούθως προσθέτουμε και μισό φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
Τελικό Βήμα:
  • Αδειάζουμε την μπεσαμέλ επάνω στο μείγμα του κιμά απλώνοντας την ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε το φαγητό στους 200 ℃ μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα και να δέσει.
Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις