ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΦΙΛΕΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΡΕΒΕΣ ΣΟΤΕ

Νοστιμότατο, ελαφρύ, χορταστικό και χαμηλού κόστους πιάτο!

Υλικά:
  • 2  Φιλέτα τσιπούρας


  • 1 Ρέβα ατμισμένη και κομμένη σε κύβους (ή 3 μικρές)

  • 1 Καρότο ατμισμένο και κομμένο σε κύβους
  • Μισό ποτηράκι λαδολέμονο με 1 κουταλάκι μίγματος μπαχαρικών για ψάρι, μισό κουταλάκι σκόνη σκόρδου, μαϊντανό ξηρό ή  θυμάρι και αλάτι
  • 4 Φέτες Πιτάγια (προαιρετικά) και 4 φέτες λεμονιού για την διακόσμηση
  • Μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι και προαιρετικά πιπέρι
Εκτέλεση για το ψάρι:
  • Πλένουμε τα φιλέτα της τσιπούρας και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και περνάμε τις επιφάνειες τους με το λαδολέμονο χρησιμοποιώντας πινέλο μαγειρικής.
  • Τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στους 200 ℃ για μισή ώρα
Εκτέλεση για τις ρέβες:
  • Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε το λαδολέμονο που περίσσεψε και  σοτάρουμε τους κύβους της ρέβας σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας την πάπρικα και αλάτι.

         Σερβίρισμα:
  • Στο μέσον ενός πιάτου τοποθετούμε ένα φιλέτο τσιπούρας και προσθέτουμε τις σοταρισμένες ρέβες.
  • Στολίζουμε το πιάτο με φέτες Πιτάγια και λεμονιού περιμετρικά.
Vasileios cooking

Πιτάγια:
Φρούτο του δράκου ή δρακόγια είναι η ονομασία των καρπών αρκετών κάκτων, κυρίως του γένους Υλοκέρεος. Είναι δημοφιλές στην Νοτιοανατολική Ασία. Λέγεται επίσης φρούτο δράκος ή Πιτάγια, λόγω της εξωτερικής του επιφάνειας που θυμίζει τις φολίδες του δράκου.
Βικιπαίδεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις