Νοστιμότατο, ελαφρύ, χορταστικό και χαμηλού κόστους πιάτο!
Υλικά:
- 2 Φιλέτα τσιπούρας
- 1 Ρέβα ατμισμένη και κομμένη σε κύβους (ή 3 μικρές)
- 1 Καρότο ατμισμένο και κομμένο σε κύβους
- Μισό ποτηράκι λαδολέμονο με 1 κουταλάκι μίγματος μπαχαρικών για ψάρι, μισό κουταλάκι σκόνη σκόρδου, μαϊντανό ξηρό ή θυμάρι και αλάτι
- 4 Φέτες Πιτάγια (προαιρετικά) και 4 φέτες λεμονιού για την διακόσμηση
- Μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι και προαιρετικά πιπέρι
- Πλένουμε τα φιλέτα της τσιπούρας και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και περνάμε τις επιφάνειες τους με το λαδολέμονο χρησιμοποιώντας πινέλο μαγειρικής.
- Τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στους 200 ℃ για μισή ώρα
Εκτέλεση
για τις ρέβες:
- Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε το λαδολέμονο που περίσσεψε και σοτάρουμε τους κύβους της ρέβας σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας την πάπρικα και αλάτι.
Σερβίρισμα:
- Στο μέσον ενός πιάτου τοποθετούμε ένα φιλέτο τσιπούρας και προσθέτουμε τις σοταρισμένες ρέβες.
- Στολίζουμε το πιάτο με φέτες Πιτάγια και λεμονιού περιμετρικά.
Πιτάγια:
Φρούτο του
δράκου ή δρακόγια είναι η ονομασία των καρπών αρκετών κάκτων, κυρίως του γένους
Υλοκέρεος. Είναι δημοφιλές στην Νοτιοανατολική Ασία. Λέγεται επίσης φρούτο
δράκος ή Πιτάγια, λόγω της εξωτερικής του επιφάνειας που θυμίζει τις φολίδες
του δράκου.
Βικιπαίδεια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου