ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Φιλέτο παλαμίδας πλακί με γλυκοπατάτες


Από μία παλαμίδα 2,4 κιλών έβγαλα 2 μεγάλα φιλέτα.
Το κάθε φιλέτο καλύπτει κατά μήκος το ταψί ψησίματος.
           Υλικά:
  • 1 Φιλέτο παλαμίδας καθαρισμένο
  • 2 Κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 3 Σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • Μισό ποτήρι κρασί ξηρό ροζέ
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 Κλωναράκια κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 Μεγάλη ντομάτα χωρίς τους σπόρους της κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 Μικρή ντομάτα τριμμένη.
  • 2 Γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους ή 3 μικρότερες
  • 4 Κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Και ελαιόλαδο για το ταψί. Τόσο, όσο
  • Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή:
  • Σοτάρουμε με τις 4 κουταλιές ελαιολάδου το κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο, ελαφρά για 5 λεπτά και αλατισμένα.
  • Τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε και τις γλυκοπατάτες και σοτάρουμε για 5 ακόμη λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο της παλαμίδας και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το ψάρι.
  • Καρφώνουμε στο φιλέτο του ψαριού κομματάκια από σκελίδες σκόρδου και το καλύπτουμε με τριμμένη ντομάτα.
  • Αδειάζουμε γύρω από το φιλέτο το μείγμα της σάλτσας που ετοιμάσαμε με τις γλυκοπατάτες.
  • Ψήνουμε το φαγητό για 40 έως 50 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά με τις γλυκοπατάτες.


            Tips:
  • Για περισσότερο άρωμα προσθέτουμε στο ταψί ένα κλωναράκι δενδρολίβανο.
  • Αποθηκεύουμε το δεύτερο φιλέτο του ψαριού σε μία γερή σακούλα τροφίμων που κλείνει με ζιπ προσθέτοντας λίγο νερό για την καλύτερη συντήρησή του.
  • Το ίδιο κάνουμε χρησιμοποιώντας μία αντίστοιχη σακούλα τροφίμων για την ραχοκοκαλιά και το κεφάλι του ψαριού.
  • Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  • Την ραχοκοκαλιά και το κεφάλι της παλαμίδας δεν τα πετάμε. Έχουν αρκετό ψαχνό και θα μπορούσαμε να τα ψήσουμε με μία οποιαδήποτε συνταγή.

              Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις