Από μία παλαμίδα 2,4 κιλών έβγαλα 2 μεγάλα φιλέτα.
Το κάθε φιλέτο καλύπτει κατά μήκος το ταψί ψησίματος.
Υλικά:
- 1 Φιλέτο παλαμίδας καθαρισμένο
- 2 Κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- 3 Σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- Μισό ποτήρι κρασί ξηρό ροζέ
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 Κλωναράκια κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 Μεγάλη ντομάτα χωρίς τους σπόρους της κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 Μικρή ντομάτα τριμμένη.
- 2 Γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους ή 3 μικρότερες
- 4 Κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Και ελαιόλαδο για το ταψί. Τόσο, όσο
- Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή:
- Σοτάρουμε με τις 4 κουταλιές ελαιολάδου το κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο, ελαφρά για 5 λεπτά και αλατισμένα.
- Τα σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε και τις γλυκοπατάτες και σοτάρουμε για 5 ακόμη λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο της παλαμίδας και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το ψάρι.
- Καρφώνουμε στο φιλέτο του ψαριού κομματάκια από σκελίδες σκόρδου και το καλύπτουμε με τριμμένη ντομάτα.
- Αδειάζουμε γύρω από το φιλέτο το μείγμα της σάλτσας που ετοιμάσαμε με τις γλυκοπατάτες.
- Ψήνουμε το φαγητό για 40 έως 50 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά με τις γλυκοπατάτες.
Tips:
- Για περισσότερο άρωμα προσθέτουμε στο ταψί ένα κλωναράκι δενδρολίβανο.
- Αποθηκεύουμε το δεύτερο φιλέτο του ψαριού σε μία γερή σακούλα τροφίμων που κλείνει με ζιπ προσθέτοντας λίγο νερό για την καλύτερη συντήρησή του.
- Το ίδιο κάνουμε χρησιμοποιώντας μία αντίστοιχη σακούλα τροφίμων για την ραχοκοκαλιά και το κεφάλι του ψαριού.
- Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Την ραχοκοκαλιά και το κεφάλι της παλαμίδας δεν τα πετάμε. Έχουν αρκετό ψαχνό και θα μπορούσαμε να τα ψήσουμε με μία οποιαδήποτε συνταγή.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου