ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ


Οι χάντρες συλλέγονται από τους παραγωγούς το καλοκαίρι και πωλούνται στα μανάβικα και τα markets.
Τα βρίσκουμε και τον χειμώνα στην αγορά αποξηραμένα ή κατεψυγμένα.
Υλικά:
  • 400-450 Γραμμάρια φασόλια χάντρες χωρίς τη φλούδα τους
  • 1 Φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα στο πιάτο)
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης και 1 κίτρινη πιπεριά χοντροκομμένες
  • 1 Ντομάτα περασμένη από χοντρό τρίφτη
  • 3 Καροτάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα προαιρετικά, (φυλάμε φυλλαράκι το ένα για το σερβίρισμα)
  • 1 Φλυτζανάκι σύγκλινο κομμένο σε κύβους (προαιρετικά)
  • Μισό ποτήρι λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα και τα φασόλια.
  • Προσθέτουμε και το σύγκλινο.
  • Τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία με μία κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  • Μετά ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα συνεχίζοντας για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε και τα φασόλια και τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά αναμειγνύοντάς τα.
  • Βάζουμε όλο το φαγητό σε μία κατσαρόλα, το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε για 45 - 50 λεπτά της ώρας σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Όταν είναι έτοιμο το φαγητό σερβίρουμε σε ένα πιάτο και το πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο
  • Συνοδεύουμε το φαγητό με τυρί φέτα ή ανθότυρο.
Στο 4 λεπτών βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την συνταγή βήμα, βήμα.
Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις