Τα βρίσκουμε και τον χειμώνα στην αγορά αποξηραμένα ή κατεψυγμένα.
Υλικά:- 400-450 Γραμμάρια φασόλια χάντρες χωρίς τη φλούδα τους
- 1 Φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα στο πιάτο)
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης και 1 κίτρινη πιπεριά χοντροκομμένες
- 1 Ντομάτα περασμένη από χοντρό τρίφτη
- 3 Καροτάκια κομμένα σε κύβους
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα προαιρετικά, (φυλάμε φυλλαράκι το ένα για το σερβίρισμα)
- 1 Φλυτζανάκι σύγκλινο κομμένο σε κύβους (προαιρετικά)
- Μισό ποτήρι λάδι
- Αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα και τα φασόλια.
- Προσθέτουμε και το σύγκλινο.
- Τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία με μία κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
- Μετά ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα συνεχίζοντας για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα.
- Στο τέλος ρίχνουμε και τα φασόλια και τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά αναμειγνύοντάς τα.
- Βάζουμε όλο το φαγητό σε μία κατσαρόλα, το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε για 45 - 50 λεπτά της ώρας σε μέτρια θερμοκρασία.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό σερβίρουμε σε ένα πιάτο και το πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο
- Συνοδεύουμε το φαγητό με τυρί φέτα ή ανθότυρο.
Στο 4 λεπτών βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την συνταγή βήμα, βήμα.
Vasileios cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου