Υλικά:
- 1 Στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 1 Πατάτα (γαλλική κατά προτίμηση) κομμένη σε κύβους
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 Κουταλάκι μαϊντανό ξερό
- 1 Κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- Αλάτι & πιπέρι
- Λαδάκι 4 κουταλιές της σούπας
- Λεμόνι (ή αυγολέμονο)
Εκτέλεση:
- Σκεπάζουμε τα υλικά της σούπας στην κατσαρόλα με νερό ώσπου να τα καλύψει και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα.
- 5 λεπτά πριν από το πέρας του βρασμού ρίχνουμε στη σούπα τον χυμό από 1/2 λεμόνι (παραλείπουμε αυτό το βήμα σε περίπτωση που θα αυγοκόψουμε τη σούπα).
Κοτόσουπα με πατάτες
Ρόφημα από ζωμό κοτόπουλου
Tips:
- Στο τέλος του μαγειρέματος και εφόσον η σούπα είναι καυτή αυγοκόβουμε το φαγητό μας, δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο πως γίνεται το σωστό αυγολέμονο
- https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/02/blog-post_43.html
- Περιχύνουμε την καυτή σούπα με το αυγολέμονο ανακατεύοντάς το με την κουτάλα για να απλωθεί σε όλο το φαγητό και να πήξει.
- Για πιο συμπυκνωμένο ζωμό σε κοτόσουπα που δεν την έχουμε αυγοκόψει λιώνουμε 1 ή 2 κομμάτια πατάτας και τις διαλύουμε στη σούπα μας, ακολούθως προσθέτουμε το ζουμί από το στυμμένο λεμόνι και βράζουμε για 2 έως 3 λεπτά τα φαγητό.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πατάτα με μισό ποτήρι ρύζι για την προσθήκη αυγολέμονου.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου