Υλικά:
- 1 Τσιπούρα
- 3-4 Φρέσκα σκορδάκια ή ξηρά
- 1 Καροτάκι
- 1 Κρεμμυδάκι
- 1/2 Ποτήρι λάδι με χυμό από μισό λεμόνι, τριμμένο θυμάρι, και αλατοπίπερο, καλά αναδευμένα
- Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε την τσιπούρα εφόσον χαράξουμε τις πλευρές της με ένα μαχαίρι σε τρία σημεία και την αλείφουμε με το λαδολέμονο εσωτερικά και εξωτερικά.
- Βάζουμε από ένα σκόρδο στο εσωτερικό του κεφαλιού και την κοιλιά της.
- Τοποθετούμε στο ταψί τα υπόλοιπα σκόρδα, το κρεμμυδάκι και το καρότο λαδώνοντάς τα.
- Προσθέτουμε στο ταψί μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε το ψάρι στους 180 ℃ μέχρι να ψηθεί η πέτσα από τη μία πλευρά.
- Γυρίζουμε το ψάρι για να ψηθεί και η άλλη πλευρά του.
Tips:
- Σερβίρουμε στο πιάτο και συνοδεύουμε την τσιπούρα με πατατοσαλάτα και μία χωριάτικη ντοματοσαλάτα.
- Προσθέτουμε στο γεύμα μας και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου