ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά:
  • 1 Τσιπούρα
  • 3-4 Φρέσκα σκορδάκια ή ξηρά
  • 1 Καροτάκι
  • 1 Κρεμμυδάκι
  • 1/2 Ποτήρι λάδι με χυμό από μισό λεμόνι, τριμμένο θυμάρι, και αλατοπίπερο, καλά αναδευμένα
Εκτέλεση:
  • Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε την τσιπούρα εφόσον χαράξουμε τις πλευρές της με ένα μαχαίρι σε τρία σημεία και την αλείφουμε με το λαδολέμονο εσωτερικά και εξωτερικά.
  • Βάζουμε από ένα σκόρδο στο εσωτερικό του κεφαλιού και την κοιλιά της.
  • Τοποθετούμε στο ταψί τα υπόλοιπα σκόρδα, το κρεμμυδάκι και το καρότο λαδώνοντάς τα.
  • Προσθέτουμε στο ταψί μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε το ψάρι στους 180 ℃ μέχρι να ψηθεί η πέτσα από τη μία πλευρά.
  • Γυρίζουμε το ψάρι για να ψηθεί και η άλλη πλευρά του.


Tips:
  • Σερβίρουμε στο πιάτο και συνοδεύουμε την τσιπούρα με πατατοσαλάτα και μία χωριάτικη ντοματοσαλάτα.
  • Προσθέτουμε στο γεύμα μας και ένα ποτήρι λευκό κρασί. 
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις