Το
ψωμάκι ψήθηκε σε φορμάκι λαδωμένο αντικολλητικό διαμέτρου 10 εκατοστών.
Υλικά:
- 5 κουταλιές αλεύρι σταρένιο κίτρινο και 5 κουταλιές αλεύρι γοχ,
- 1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι σπαστό ζάχαρη
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 κουταλιά σπορέλαιο
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την μαγιά, τη ζάχαρη, και το αλάτι καλά.
- Ρίχνουμε νερό στο μείγμα τόσο, όσο να πλάσουμε μία ζύμη όχι πολύ σκληρή.
- Ρίχνουμε και το λάδι.
- Ζυμώνουμε το μείγμα και τοποθετούμε τη ζύμη στο φορμάκι.
- Το σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και το αφήνουμε να φουσκώσει (30 _ 50 λεπτά).
- Ραντίζουμε την επιφάνεια της φουσκωμένης ζύμης με λίγο νεράκι, την τρυπάμε περιμετρικά και στη μέση με μία οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε σπόρους σουσαμιού.
- Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου βάζοντας τη σχάρα με τα φορμάκια στις κάτω ράγες του φούρνου και μέχρι να πάρει η επιφάνεια τους χρώμα χρυσαφί.
- Βγάζουμε από τον φούρνο το έτοιμο ψωμάκι και το ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει.
- Μπορούμε να προσθέσουμε κατά το ζύμωμα της ζύμης τριμμένη φέτα ή κομμάτια ελιάς με ρίγανη ή θυμάρι.
- Όταν κρυώσει το αποθηκεύουμε στο ψυγείο προστατευμένο μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων.
- Το ψωμάκι θα σιτέψει και θα γίνει πιο νόστιμο την επομένη ημέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου