ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Λαδόψωμο χωριάτικο ψημένο σε φόρμα

Το ψωμάκι ψήθηκε σε φορμάκι λαδωμένο αντικολλητικό διαμέτρου 10 εκατοστών.

           Υλικά:
  • 5 κουταλιές αλεύρι σταρένιο κίτρινο και 5 κουταλιές αλεύρι γοχ, 
  • 1 κουταλάκι ξηρή μαγιά 
  • 1 κουταλάκι σπαστό ζάχαρη
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1 κουταλιά σπορέλαιο
          Παρασκευή:
  • Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την μαγιά, τη ζάχαρη, και το αλάτι καλά.
  • Ρίχνουμε νερό στο μείγμα τόσο, όσο να πλάσουμε μία ζύμη όχι πολύ σκληρή.
  • Ρίχνουμε και το λάδι.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα και τοποθετούμε τη ζύμη στο φορμάκι. 
  • Το σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και το αφήνουμε να φουσκώσει (30 _ 50 λεπτά). 
  • Ραντίζουμε την επιφάνεια της φουσκωμένης ζύμης με λίγο νεράκι, την τρυπάμε περιμετρικά και στη μέση με μία οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε σπόρους σουσαμιού. 
  • Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου βάζοντας τη σχάρα με τα φορμάκια στις κάτω ράγες του φούρνου και μέχρι να πάρει η επιφάνεια τους χρώμα χρυσαφί. 


  • Βγάζουμε από τον φούρνο το έτοιμο ψωμάκι και το ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει.
          Tips:
  • Μπορούμε να προσθέσουμε κατά το ζύμωμα της ζύμης τριμμένη φέτα ή κομμάτια ελιάς με ρίγανη ή θυμάρι.
  • Όταν κρυώσει το αποθηκεύουμε στο ψυγείο προστατευμένο μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων.
  • Το ψωμάκι θα σιτέψει και θα γίνει πιο νόστιμο την επομένη ημέρα.
             Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις