Υλικά:
- Φιλέτα από μπουτάκια γαλοπούλας χωρίς το δέρμα (τόσα, όσα για ένα ταψί)
- Ντοματίνια (10 περίπου) τρυπημένα με ένα πιρούνι
- Σκελίδες σκόρδου (6 - 8)
- Πιπεριά κέρατο κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
- 4 Κουταλιές ελαιόλαδο
- Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
- Τον χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλιά μουστάρδα (για λιγότερες θερμίδες χρησιμοποιούμε μουστάρδα σε σκόνη)
- Μισό κουταλάκι ρίγανη
- Μισό κουταλάκι πιπερόριζα (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι (τόσο, όσο)
- Αναμειγνύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας για την ομογενοποίηση
- Προσθέτουμε στην μαρινάδα τα φιλέτα γαλοπούλας και τα ανακατεύουμε για να εμποτιστούν καλά.
- Αφήνουμε τα φιλέτα στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.
- Ακολούθως τα στρώνουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας ενδιάμεσα τα ντοματίνια, τα κομμάτια της πιπεριάς, και τις σκελίδες του σκόρδου.
- Περιχύνουμε επάνω στα φιλέτα την μαρινάδα που υπάρχει στο κατσαρολάκι.
- Ψήνουμε το φαγητό στους 160 βαθμούς Κελσίου τοποθετώντας την σχάρα με το ταψί στις κάτω ράγες του φούρνου.
- Μετά από 40 λεπτά γυρίζουμε τα φιλέτα της γαλοπούλας για να ψηθούν και οι κάτω πλευρές.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 περίπου λεπτά προσέχοντας να μην ξεραθούν οι επιφάνειες των φιλέτων.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου